CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer asgari ücret artırılmasını istedi: Enflasyon dar gelirlileri ve emekçileri yoksullaştırdı

CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer asgari ücret artırılmasını istedi: Enflasyon dar gelirlileri ve emekçileri yoksullaştırdı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM'de yaptığı konuşmada asgari ücretin artırılması gerektiğini belirterek iktidara çağrıda bulundu. Gürer, enflasyonun dar ve sabit gelirli emekçileri yoksullaştırdığını ve asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını vurguladı. Ayrıca, asgari ücretin ortalama ücrete dönüştüğünü ve yaklaşık 7,5 milyon kişinin bu ücretle çalıştığını ifade etti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmada, asgari ücretin artırılması gerektiğini vurgulayarak iktidara çağrıda bulundu. Gürer, enflasyonun dar ve sabit gelirli emekçileri yoksullaştırdığını belirterek, asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını ifade etti.

'ASGARİ ÜCRET ORTALAMA ÜCRETE DÖNÜŞTÜ'

Gürer, asgari ücretin birçok çalışan için ortalama ücrete dönüştüğünü ve yaklaşık 7,5 milyon kişinin bu ücretle çalıştığını belirtti. "Enflasyon dikkate alınarak Haziran ayında ücret artışına gidilmesi şarttır" dedi. İnsan onuruna yaraşır bir asgari ücretin temel bir insanlık hakkı olduğunu vurgulayan Gürer, asgari ücretin yalnızca iktidar ve işveren blokunun kararıyla belirlenmemesi gerektiğini, emek temsilcilerinin taleplerinin de dikkate alınmasının önemini belirtti.

'EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKARILMALI'

Gürer, Türkiye'nin Avrupa'nın en düşük asgari ücretli ülkelerinden biri olduğunu ve bu durumun yokluk ve yoksulluğu derinleştirdiğini söyledi. En düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini belirten Gürer, Haziran ayında asgari ücretin yeniden değerlendirilerek kesinlikle artırılması gerektiğini ve emekçilerin enflasyon karşısında ezilmesinin sonlandırılmasını talep etti.

'YANLIŞ POLİTİKALARIN BEDELİ YOKSULLARA VERGİ VE ZAM OLARAK YANSIYOR'

İktidarın yanlış politikalarının bedelinin yoksullara vergi ve zam olarak yansıdığını belirten Gürer, "Enflasyon dar gelirli, sabit gelirli emekçileri yoksullaştırmıştır; asgari ücret de ortalama ücrete dönüşmüş ve açlık sınırı altında kalmıştır. Yaklaşık 7,5 milyon asgari ücretle çalışanın ücretlerinde haziran ayında enflasyon dikkate alınarak artışa gidilmesi şarttır. İnsan onuruna yaraşır asgari ücret, temel bir insanlık hakkıdır. Asgari ücret yalnız iktidar ve işveren blokunun kararına kalmamalı, emek temsilcilerinin talepleri dikkate alınmalıdır" dedi. Gürer, Avrupa'nın en düşük asgari ücretli ülkeleri arasında yer aldığımızı ve bu nedenle yokluk ve yoksulluğun derinleştiğini vurguladı. "En düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesine çıkarılmalı, asgari ücret haziran ayında yeniden değerlendirilerek mutlak surette artışa gidilmeli, enflasyon karşısında emekçilerin ezilmesi sonlandırılmalıdır" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN