CHP'li Karatepe, Şimşek'le kritik görüşme öncesi KARAR'a konuştu: 'Adaletli' vergi paketi için...

CHP'li Karatepe, Şimşek'le kritik görüşme öncesi KARAR'a konuştu: 'Adaletli' vergi paketi için...

Gözler CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in görüşmesine çevrildi. Yarın saat 10.00'da gerçekleşecek toplantının ana gündem maddesinin TBMM'ye kanun teklifi olarak sunulması beklenen yeni vergi paketi olduğu belirtiliyor. Kritik görüşmeye dair KARAR'a açıklama yapan Karatepe ise vergi paketinin 'adaletli' olması için görüşlerini Bakan Şimşek ile paylaşacak.

MERVE ŞİŞMAN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe yarın saat 10.00'da Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda, Bakan Mehmet Şimşek ile bir araya gelecek. Görüşmeye dair KARAR'a açıklama yapan CHP'li Karatepe, 'TBMM'ye kanun teklifi olarak sunulması beklenen yeni vergi paketi için 'adaletli olunması konusunda görüşlerimizi dile getireceğiz' dedi.

yeni-proje.jpg
CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın Karatepe

Öte yandan CHP’li Yalçın Karatepe, temmuzdan itibaren asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması gerektiğini de dile getirecek. Görüşmede kamu-özel iş birliklerinin ve alım garantili projelerin bütçeye oluşturduğu yükte masaya yatırılacak.

"Emekliler için de enflasyon oranına refah payı eklenerek aylıkların artırılması önerisi masada olacak. Yoksul daha da yoksullaştırılıyor, bu politikaların karşısındayız" mesajını veren Karatepe yarın yapacakları görüşme sonrasında bir basın açıklaması da yapacaklarını ifade etti.

'Asgari ücret ile en düşük emekli maaşında iyileştirme önerilerimiz olacak' diyen Karatepe'ye CHP’yi temsilen iki ekonomi kurmayı da eşlik edecek. Kurmayların ise Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir olduğu ileri sürüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN