CHP'li Gürer 'şekerpancarı eken çiftçi azaldı' diyerek konuştu: Üretimden uzaklaşan köyden de uzaklaşıyor

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, Bor ilçesinin Kızılca Köyü'nde şeker pancarı üreticileriyle bir araya geldi. CHP'li Gürer, bölgede üretimin azalmasının nedenleri ve şeker pancarı üretiminde yaşanan sorunlar hakkında üreticiler ile görüştü. Üretimden uzaklaşan bir kesimin köyden de uzaklaştığı ileri sürüldü.

Artan enflasyon çiftçiyi de etkiliyor. Vatandaşın cebindeki para erirken şekerpancarı üreticisi çiftçi Ramazan Uçar, CHP'li Ömer Fethi Gürer'e yaşadığı sorunları aktardı.

yeni-proje.jpg

CHP’li Gürer’e bölgede şekerpancarı üretiminden uzaklaşılmasının nedenlerini yaptığı mazot hesabıyla anlatan üretici Ramazan Uçar, “99 yılında 105 liraydı pancarın tonu, 1 ton pancarın parasına 7 depo mazot alıyordum traktörüme. Şimdi 2 ton pancara yakın satmam lazım ki bir depo almam için. 2 ton pancar satarsam, yani bir depo mazot alabiliyorum. O güne vurursan 12 depo kaybım var mazot olarak" diye konuştu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e şekerpancarı üretimini 1999 yılı ile 2023 yılını kıyaslama yaparak anlatan şekerpancarı üreticisi Ramazan Uçar “1999 yılında traktör aldım. Bizim burada genellikle pancar ekimi yapılır. O zamanlar sürekli pancar ekiyorduk, şeker fabrikası devletin güdümündeydi. Bir ton pancar o zaman bir cumhuriyet altını yapıyordu. Ama şimdi biz 170 kuruşa pancar veriyoruz; tonu bin 700 liraya geliyor, çeyreğin yarısını yapmıyor altın olarak” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN