CHP'li Gürer, Fatih Karahan'ın sunumuna dikkat çekti: 'İyileştirme var diyorsunuz, bu ne zaman vatandaşa yansıyacak?'

CHP'li Gürer, Fatih Karahan'ın sunumuna dikkat çekti: 'İyileştirme var diyorsunuz, bu ne zaman vatandaşa yansıyacak?'

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM'de yaptığı konuşmada Türkiye'nin ekonomik sorunlarına dikkat çekti. Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan’ın sunumuna değinen Gürer, “İyileştirme var diyorsunuz, bu ne zaman vatandaşa yansıyacak?” diye sordu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM'de TC Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan’ın yaptığı sunum sonrası söz alarak ekonomik sorunlara değindi. “İyileştirme var diyorsunuz, bu ne zaman vatandaşa yansıyacak?” diye sordu.

Gürer, sorusuna Bütçe ve Plan Komisyonu Başkanı Mehmet Muş'un, bankanın yazılı olarak yanıt vermesini istedi.

Gürer, sunum kitapçığında yer alan 10 ve 100 liralık banknotların alım gücünün düştüğünü vurguladı. “Ayşe teyze 200 lirayla markete gitse, 140 lira bamya, 60 lira domatese veriyor. Cebindeki para erimiş oluyor” dedi. Özellikle asgari ücretli ve dar gelirli vatandaşların ciddi ekonomik sorunlar yaşadığını belirtti.

Gürer, Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi’nin mevcut durumunu sorguladı. Türkiye'deki bazı ürünlerde arz açığı olduğuna dikkat çeken Gürer, yerli üreticinin ürünlerinin tarlada kaldığını söyledi. “Niğde'de karpuz 1 liradan, kavun 70 kuruştan alıcı bulamıyor” diye ekledi.

Gıda ürünlerinin girdi maliyetlerinin yüksekliğine de değinen Gürer, DAP gübresinin ton fiyatının arttığını belirtti. Üreticilerin yaşadığı mağduriyete vurgu yaparak, "Bu bireye ait bir ürün değil, millî gelir" dedi. Patates ve soğan gibi depolanabilen ürünlerin kamu tarafından alınması ve depolanması gerektiğini belirtti.

Gürer, “Üretici korunmadan sürecin ileri taşınması olası değil” diyerek, girdi maliyetlerinin düşürülmediği sürece tarımda fiyatların düşmeyeceğini ifade etti. “Ulusal Süt Konseyi süt için 14 lira 65 kuruş tavsiye fiyatı açıklıyor, ama üretici 11 liradan satıyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN