CHP'li Gürer esnafın sesi oldu: İktidarın gıda fiyat artışlarını önleme gibi bir derdi yok

CHP'li Gürer esnafın sesi oldu: İktidarın gıda fiyat artışlarını önleme gibi bir derdi yok

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, pazarcı esnafı ve vatandaşın gıda fiyatları üzerinden değerlendirmelerini dinledi. Gürer, pazarda açık satılan bakliyat ürünleri ile market fiyatları arasında fark bulunduğunu, pazarda dahi fiyatların bir önceki yıla göre en az bir kat arttığını belirtti. CHP'li Gürer, "İktidarın gıda fiyat artışlarını önleme gibi bir derdi yok" şeklinde konuşurken isyan eden esnaf "Gramla ürün alandan, kar dahi almadan satış yapıyoruz" dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ekonomik sıkıntılar çeken pazar esnafının sesi oldu. Pazarda konuşan bir esnaf, yaşadığı zorlukları ve müşterilerin taleplerini dile getirdi.

Esnaf, şu ifadelerle durumu özetledi:

"Vatandaş geliyor şundan 30 liralık ver diyor, 30 liralık bir avuç bu kadar. Bunu ben yesem karnım aç kalır, ben doymam, bana 30 liralık mercimek ver diyor. Vallahi ben utanıyorum verirken. Normalde piyasada 60-70 ama ben kendi malım olduğu için 50 liraya veriyorum. 50 liraya bile pahalı diyorlar"

yeni-proje-1.jpg

Esnafın bu sözleri, piyasadaki fiyat artışlarının ve ekonomik sıkıntıların esnafı nasıl etkilediğini gösteriyor.

Hem tüketicilerin alım gücünde yaşanan düşüş hem de ürün maliyetlerindeki artışlar, esnafın karşı karşıya olduğu zorlukları ortaya koyuyor. Bu durum, ekonomik dengesizliklerin ve fiyat istikrarsızlığının bir yansıması olarak dikkat çekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN