CHP'li Alp'ten İsrail iddialarına eleştiri: Vadedilmiş toprakları bu hafta mı öğrendiniz?

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, İsrail'in Türkiye'ye saldıracağı yönündeki iddialara ilişkin, "Siz, bu vadedilmiş toprakları bu hafta mı işittiniz arkadaşlar? İncil'de, Tevrat'ta, Zebur'da, Kur'an-ı Kerim'de bunlar yazmıyordu da siz bir güvenlik makalesinde mi okudunuz bunu?" dedi. Alp, "Siz, daha geçen hafta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına AYM kararına uyulmamasına dair karar vermiş bir hakimi atadınız. İşte, Türkiye'nin gerçek gündemi budur" diye konuştu.

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, iktidarın İsrail'in Türkiye'ye saldıracağı yönündeki iddialarına tepki gösterdi. İddiaları eleştiren Alp, asıl gündemin bu olmadığını vurguladı.

'VADEDİLMİŞ TOPRAKLARI BU HAFTA MI İŞİTTİNİZ'

"AK Parti'nin birkaç gündür bir iddiası var, Filistin'in işgali tamamlandığında İsrail'in bize savaş açacağını iddia ediyorlar." diyen Alp şöyle devam etti:

"Bizim topraklarımızın bir kısmının vadedilmiş toprakları arasında olduğunu söylüyorlar. E, şimdi, ben buna çok şaşırıyorum; siz, bu vadedilmiş toprakları bu hafta mı işittiniz arkadaşlar? İncil'de, Tevrat'ta, Zebur'da, Kur'an-ı Kerim'de bunlar yazmıyordu da siz bir güvenlik makalesinde mi okudunuz bunu? Siz, bunu bu yüzden mi tehdit algısına dâhil ettiniz? Neymiş efendim? İsrail bize saldıracakmış"

'TÜRKİYE'NİN GERÇEK GÜNDEMİ AYM KARARINA UYMAYAN HAKİMİN ATANMASI'

Türkiye'nin gerçek gündeminin farklı olduğunu ifade eden Alp, "Kardeşim, bak, bunların hepsi fasa fiso ama Türkiye'nin gerçek gündemi ne biliyor musun? Siz, daha geçen hafta -aynı, bu gündemi ortaya attığınız anlarda- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Anayasa Mahkemesi kararına uyulmamasına dair karar vermiş bir hakimi atadınız. İşte, Türkiye'nin gerçek gündemi budur" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN