Çeşme-Sakız Adası seferleri iptal

Çeşme-Sakız Adası seferleri iptal

Türkiye'den Yunan Adaları'na kapıda vize uygulaması kapsamındaki Çeşme-Sakız Adası arasında çalışan firmalar tarafından seferlere ara verildi.

Türkiye’den Yunan Adaları’na kapıda vize uygulaması kapsamında yoğun ilgi gören Çeşme-Sakız Adası feribot seferleri, 12-13 Ekim tarihlerinde durduruldu.

Çeşme Ulusoy Limanı’nda yaşanan bu durum, seferleri gerçekleştiren üç Türk firmayla bir Yunan firmasının ortak kararı sonucu alındı.

yeni-proje-1-001.jpg

Acente yetkilisi Nezihe Ertürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Çeşme'de olan 3 firma ve Yunanistan'daki 1 Yunan firma olarak sefer yapmıyoruz. Görüşmeler devam ediyor. Çarşamba günü toplantımız var ama eğer bir sonuç alamazsak önümüzdeki hafta sonu da devam edecek" ifadelerini kullandı.

yeni-proje-2-003.jpg

Sakız Adası’na geçişlerde alınan liman güvenlik hizmeti ücretinin, Yunanistan’ın 10 Haziran tarihli kararıyla kişi başı 0,50 sentten 5 avroya çıkarılmasının ardından, acenteler geçmiş tarihlerde satılan biletlerin muaf olacağını belirtti. Ancak, firmalar Sakız Belediyesi’nin geriye dönük ücret talebinin kendileri için büyük bir mali yük oluşturduğunu vurguladı.

yeni-proje-3-003.jpg

Ertürk, "Bu zam, zaten mevcut maliyetlerimizin çok üzerinde. Sakız Adası Belediyesi ile yaptığımız görüşmelerde durumu ilettik; ancak alınan kararların bir çözüm bulmasını umuyoruz" dedi.

Hafta sonları seferlerin durdurulmasının ardında yatan sebepler arasında, tatil amaçlı yoğun seyahat talebi olduğu ifade edildi. Ertürk, iş ve sağlık gibi diğer seyahat nedenleriyle hafta içi seferlerin devam edeceğini, ancak hafta sonları seferlerin iptal olabileceğini belirtti.

Çeşme'deki bu duraklama, 3 bin kişinin Sakız Adası'na geçişini engelledi ve limanda uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. 31 yıldır sektörde olan Ertürk, "İlk kez böyle bir şey görüyorum. Şu andaki sessizlik ürkütücü" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN