Cennetten gelme meyve olarak biliniyor! Hem kurusu hem yaşı tüketiliyor! Dünyanın lideri Türkiye oluyor

Cennetten gelme meyve olarak biliniyor! Hem kurusu hem yaşı tüketiliyor! Dünyanın lideri Türkiye oluyor

Türkiye'deki en önemli ihracat ürünleri arasında yer alıyor ülke ekonomisine büyük şahlandırıyor. Cennetten gelen meyve olarak biliniyor hem kurusu hem yaşı bol miktarda tüketiliyor. 2024 yılının ilk yarısında 140 milyon dolar ihracat yapıldı. İşte tüm detaylar…

Türkiye kuru incir üretiminde dünya listelerinin zirvesinde yer alıyor. 2024 yılının ilk yarısında 300.254 ton kuru incir ihracat edilirken elde edilen döviz tutarı ise %23 artış göstererek 114 milyon dolardan 140 milyon dolara ulaştı. İşte tüm detaylar…

TÜRKİYE'NİN DÖVİZ KAYNAĞI

Geleneksel ihracat sektörüne baktığımızda kuru meyveler Türkiye'de önemli bir yere sahiptir. 2024 yılının ilk yarısı baz alındığında 227 bin tondan 200.000 tona gerileme görülürken döviz getirisi ise %15 artışla 722 milyon dolarda 829 milyon dolara yükseldi. 2023 yılının ilk yarısında ortalama 3184 dolar olan ton başına ihracat fiyatı 2024 yılının ilk yarısında %30'luk artışa 4.128 dolara yükseldi.

Aydın'da İncir Üreticisi Şokta - Memurlar.Net

Dünyada en kaliteli incirlerin yetiştiği topraklar olarak bilinen Aydın önemli ihracat ürünü kuru incirde dünya lideri konumunda yer alıyor. Cennet meyvesi olarak bilinen kuru incirin ihracatı geçtiğimiz yıla göre yüz güldüren bir konumda yer alıyor. 2024 yılının ilk yarısında ihracat rakamları gözle görülür bir şekilde artarken kuru incir sağlık açısından sağladığı faydalarla da adından söz ettiriyor.

KURU İNCİRİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Sindirim sistemini düzenler, kabızlığı önler ve sindirimi kolaylaştırır.
  • Kuru incirler, antioksidan bakımından zengindir. Bu özellikleri sayesinde vücuttaki serbest radikallerle mücadele ederler.
  • Potasyum, kalp sağlığı için önemlidir ve kuru incirler bu minerali bol miktarda içerir.
  • Kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller içerdikleri için kemik sağlığını desteklerler.
  • Doğal olarak yüksek şeker içeriği sayesinde hızlı bir enerji kaynağıdır.
  • İçerdikleri vitaminler ve mineraller bağışıklık sistemini destekler.
  • Lif açısından zengin olmaları nedeniyle kolesterol seviyelerini düzenlemede yardımcı olabilirler.
  • Antioksidanlar sayesinde cildin genç ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN