Cadılar bayramı ne zaman, hangi tarihte kutlanıyor? 2022 Cadılar bayramı tarihi

Cadılar bayramı ne zaman, hangi tarihte kutlanıyor? 2022 Cadılar bayramı tarihi

Dünyanın birçok farklı ülkesinde kutlanan Cadılar Bayramı burada da farklı etkinliklerle kutlanıyor. Cadılar Bayramı'nın birçok detayı hayretle karşılanır ve incelenir. Cadılar bayramı ne zaman Ve Cadılar Bayramı hangi gün kutlanır? Soruları büyük bir merak içerisinde araştırılıyor. Bu soruların cevapları ve konuyla ilgili daha fazla detaya haberimizden ulaşabilirsiniz…

Cadılar Bayramı'nı kutlamak isteyen pek çok kişi, internette ne zaman olduğunu merak ettiğini araştırıyor. Farklı ülkelerde farklı şekillerde ve etkinliklerle kutlanan Cadılar Bayramı ne zaman? Cadılar Bayramı hangi gün? İşte detaylar…

CADILAR BAYRAMI NE ZAMAN?

31 Ekim Pazartesi günü dünyanın birçok farklı ülkesi tarafından farklı etkinliklerle farklı şekillerde kutlanan toplam Cadılar Bayramı etkinliği var. Öncelikle Kuzey Amerika ve Britanya Adaları'nda kutlanan Cadılar Bayramı, artık dünyanın birçok ülkesinde kutlanıyor.

CADILAR BAYRAMI ADI NEREDEN GELİYOR?

Cadılar Bayramı, Anglo-Sakson dünyasında ve özellikle Batı ülkelerinde Cadılar Bayramı olarak adlandırılır. Bu kelime All Hallow's Eve kavramından oluşturulmuştur.

CADILAR BAYRAMI NEDEN KUTLANIR?

İlk ne zaman kutlandığı tam olarak bilinmeyen Cadılar Bayramı, aslında Samhain olarak bilinen eski bir Kelt bayramıdır. Kesin başlangıç tarihi bilinmemekle birlikte, şenliklerin kutlandığı 31 Ekim tarihi bugüne kadar değişmeden kalmıştır.

31 Ekim hasat mevsiminin sonu olarak bilinir ve tek yaşam kaynağı toprak olan o zamanın insanları için gelecek yaşamın garantisi gibidir.

Elbette hasadından son derece memnun olanlar da var, bir de yılı beklentilerin çok altında ürünlerle kapatanlar var. Gelecek yılın hasadından emin olan çiftçiler, bu durumdan sadece ölümden sonra huzuru bulamayan ruhların sorumlu olduğuna inanıyorlardı.

Bu garip inanışa göre, her yıl 31 Ekim'de öldürülen insanların ruhları dünyadaki işlerini tamamlayamadan öldüler ya da günahkarlar dünyayı ziyaret etmeye ve insanları lanetlemeye geldikleri için hayatlarını harcadılar. Bir önceki ziyaretlerinde onları geri püskürtmeyen çiftçiler, bu lanete maruz kaldıkları için beklenenden daha zayıf hasat alıyorlarmış.

Cadılar Bayramı'nda giyilen "korkutucu" kostümler ve ilginç ev dekorasyonları da bu gelenekten geliyor. Evlerinin önüne astıkları korkutucu figürler ve hava karardıktan sonra taktıkları korkutucu maskeler bu kötü ruhları korkutup kaçırması gerekiyordu.

Bu dünyaca ünlü azizin onuruna düzenlenen kutlama ve etkinliklerin en göz alıcısı kuşkusuz Amerika'dadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN