Büyük müjde! Azerbaycan'da o bölümleri okuyanlar ODTÜ, İTÜ ve Hacettepe mezunu sayılacak: YÖK Başkanı açıkladı

Büyük müjde! Azerbaycan'da o bölümleri okuyanlar ODTÜ, İTÜ ve Hacettepe mezunu sayılacak: YÖK Başkanı açıkladı

Üniversite öğrencilerine müjdeli haber geldi. YÖK Başkanı Erol Özvar, 'Çatı Üniversite' modelini paylaştı. Azerbaycan'da o bölümleri okuyan öğrenciler ODTÜ, İTÜ ve Hacettepe mezunu olarak sayılacak. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Üniversite eğitimlerinin başlamasına günler kala kritik karar açıklandı. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar'dan müjdeli haber geldi. Yeni modelle birlikte o üniversitede okuyanlar, Türkiye'nin en iyi üniversitelerinde okumuş sayılacak. İşte tüm detaylar...

BU ÜNİVERSİTEDE OKUYANLAR YAŞADI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Azerbaycan’da kurulan Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'ne yönelik önemli bir müjdeyi sosyal medya hesabından duyurdu. Özvar'ın açıklamalarına göre, bu üniversitede belirli bölümleri okuyan öğrenciler, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden diploma alma fırsatına sahip olacak.

header.jpg

ÇATI ÜNİVERSİTE MODELİ

Türkiye ile Azerbaycan iş birliğinde Bakü'de kurulan Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi, öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Azerbaycan’da yapılan yükseköğretime giriş sınavında en yüksek puanın 700 olduğu ülkede, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği 684,9, Endüstri Mühendisliği 663,7 ve Gıda Mühendisliği ise 632,8 puanla öğrenci aldı.

Bu yeni üniversite, “çatı üniversite” modeli ile eğitimde farklı bir yaklaşıma sahip olacak. Programlarını sıfırdan açmak yerine, Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinin eğitim faaliyetlerini bünyesine katacak. Bu kapsamda, 2024-2025 akademik yılında Bilgisayar Mühendisliği alanında ODTÜ'nün, Endüstri Mühendisliği alanında İTÜ'nün ve Gıda Mühendisliği alanında Hacettepe Üniversitesi'nin programları esas alınacak. Bu bölümleri başarı ile bitiren öğrenciler, ilgili üniversitelerin diplomalarına sahip olacaklar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN