Burayı görmeyenin gözü açık gider! Dünyanın üçüncü, Türkiye'nin en büyüğü: Tur şirketleri turist yetiştiremiyor

Burayı görmeyenin gözü açık gider! Dünyanın üçüncü, Türkiye'nin en büyüğü: Tur şirketleri turist yetiştiremiyor

Burayı görmeyenin gözü açık gider! Dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ise en büyüğü! Turistler akın akın geliyor, tur şirketleri yetişemiyor...

Antalya’nın İbradı ilçesi yakınlarındaki Altınbeşik Mağarası, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Turkuaz renkteki suyun üzerinde gezinti botları ile mağaranın eşsiz güzelliklerini keşfe çıkan ziyaretçiler, bu doğal harikaya hayran kalıyor. Ürünlü köyüne 4 kilometre uzaklıktaki, 2 bin 500 metre uzunluğundaki mağara, sarkıt ve dikitleri ile dikkat çekiyor.

ALTINBEŞİK MAĞARASI’NIN TARİHİ VE ÖZELLİKLERİ

resim-2024-06-27-122256006.png

Altınbeşik Mağarası, deniz seviyesinden 450 metre yüksekte bulunuyor. 1966 yılında Türkiye speleoloji derneği kurucusu Dr. Temuçin Aygen tarafından keşfedilen mağara, 1994 yılında milli park ilan edildi. Son beş yılda Antalya turizminin gözde mekanlarından biri haline gelen mağara, özellikle beyaz travertenler, sarkıtlar ve dikitlerle büyülüyor.

İBRADI BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMALAR

İbradı Belediye Başkanı Hatice Sekmen, Altınbeşik Mağarası’nın işletmesini belediyenin yürüttüğünü ve 9 günlük bayram tatili boyunca yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Sekmen, mağaranın milyonlarca yıllık süreçte oluşan sodalı suyu ve turkuaz rengiyle ziyaretçileri etkilediğini vurguladı. Günübirlik turlarla mağaraya gelen turistler, muhteşem görsel zenginlik karşısında büyüleniyor.

BAYRAMDA 13 BİN ZİYARETÇİ

resim-2024-06-27-122321997.png

Belediye Başkanı Sekmen, Kurban Bayramı boyunca yaklaşık 13 bin ziyaretçi ağırladıklarını söyledi. Bayram tatili ve okulların kapalı olması nedeniyle genellikle yerli turistlerin yoğun olduğunu, bunun yanı sıra Alman ve Rus turistlerin de büyük ilgi gösterdiğini ifade etti. Sekmen, "Her geçen yıl ziyaretçi sayımız artarak rekor kırıyoruz" dedi.

ALTINBEŞİK MAĞARASI’NIN ÖNEMİ

Altınbeşik Mağarası’nın Türkiye’nin gözbebeği olduğunu belirten Sekmen, bölgenin alternatif turizme kazandırılmasıyla birlikte mağaranın ve çevresindeki düğmeli evlerin büyük değer taşıdığını söyledi. Sekmen, "Yöremizin alternatif turizme kazandırılması ile birlikte düğmeli evleri ile beraber Altınbeşik Mağarası bölgenin en önemli değeri, Hatta Türkiye’nin en önemli değeri. Çünkü burası Dünyanın en büyük 3’üncü büyüklükteki yer altı gölü mağarası özelliğini taşıyor. İçeride görülmeğe değer sarkıt ve dikitler çok güzel bir havası var. Ziyaretçiler yaz kış 17 derece sıcaklığı ile içerideki görsel ile karşılaşınca hayran kalıyorlar. Çok güzel gezi gerçekleştiriyorlar. Burada 5 adet bot var. Bu botlarla gelen ziyaretçilere güzel bir bot turu düzenliyoruz. Gidiş geliş 20 dakika sürüyor. 200 metre gidip, 200 metre geliyorsunuz. Mağaranın sadece 200 metrelik bölümünü botlarla gezebiliyoruz" dedi.

GEZİ BOTLARI İLE MUHTEŞEM BİR TUR

resim-2024-06-27-122308070.png

Mağarada 5 adet gezi botu bulunduğunu belirten Sekmen, gelen ziyaretçilere 20 dakikalık bot turu düzenlendiğini söyledi. Mağaranın sadece 200 metrelik bölümünün gezilebildiğini belirten Sekmen, Alman ve Rus turistlerin yoğun ilgisine dikkat çekti. Günlük olarak Manavgat ve Antalya çıkışlı en az 15-20 tur firmasının düzenli turlar gerçekleştirdiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN