Burayı görmek hayalinizse Çin’e kadar kendinizi yormayın! Dünyada yalnızca 3 tane var: Türkiye’dekini duyan o şehre koşuyor

Burayı görmek hayalinizse Çin’e kadar kendinizi yormayın! Dünyada yalnızca 3 tane var: Türkiye’dekini duyan o şehre koşuyor

Hem tarihi hem de doğal güzelliklere merak duyanlar dünyada sadece 3 tane olan bu oluşumları görmek için can atıyor. Türkiye’dekini duyan ise o şehre koşuyor. İşte, dünyada 3 tane bulunan ve biri de Türkiye’de olan o doğa harikası oluşum…

Şile İlçesi, Doğancılı Mahallesi sahilinde bulunan ve 800 bin yıllık tarihi olan Boru Kayaları, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Bu nadir doğal oluşumlar, dünya genelinde sadece üç yerde bulunuyor.

Turizme Kazandırılan Özel Bir Alan

Şile Çevre Gönüllüleri Derneği tarafından turizme kazandırılan Boru Kayaları, Çin ve Bahamalar'dan sonra dünyanın üçüncü yerinde yer almaktadır. Sahil kumlarının 700 yılda oluşturduğu jeolojik kalıntılar, ziyaretçilere doğal bir görsel şölen sunmaktadır.

sile-boru-kayalar-1.jpg

Yerel Halkın Gözünden Boru Kayaları

Plaj işletmecisi Adem Yıldız, Boru Kayalarının keşfini ve önemini vurgulayarak, "Bu kayalar, ülkemizin ve Şilemizin eşsiz doğal güzellikleri arasında yer alıyor. Ziyaretçilerin bu benzersiz oluşumu keşfetmelerini ve çevreyi korumalarını bekliyoruz. Boru Kayaları, buraya gelenlerin büyük ilgisini çekiyor ve merak uyandırıyor" dedi.

sile-boru-kayalar.jpg

Şile'deki Boru Kayaları, hem tarihî derinliği hem de doğal güzelliği ile ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunmaktadır. Bu eşsiz doğal oluşumları görmek isteyenler, Şile'nin muhteşem sahilinde hem denizin hem de tarihin tadını çıkarabilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN