Burası Roma aşk çeşmesi değil, bu güzel manzara Burdur'dan! Görenler Trevi Çeşmesi sanıyor

Burası Roma aşk çeşmesi değil, bu güzel manzara Burdur'dan! Görenler Trevi Çeşmesi sanıyor

Herkes İtalya zannediyor kimse Türkiye'de olduğuna inanamıyor. Aşk isteyenlerin Roma'ya gitmesine gerek kalmadı. Türkiye'nin Aşk Çeşmesi olarak bilinen tarihi yapı görenleri hayrete düşürüyor. Türkiye’nin Trevi Çeşmesi ziyaretçilere eşsiz bir deneyim yaşatıyor. İşte tüm detaylar…

Türkiye'nin Aşk Çeşmesi olarak bilinen Antoninler Çeşmesi, milattan sonra 160 ile 180 yılları arasında inşa edilen nadir çeşmeler arasında yer alıyor. Roma'da bulunan Trevi Çeşmesi ile benzerlik gösteren Antoninler Çeşmesi, herkes tarafından merak ediliyor. Burdur'un Ağlasun ilçesinde yer alan Sagalassos Antik Kenti 2009 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne girdi. Milattan önce 3000 yıllarına dayanan bir geçmişe sahip olan bu Yapı Roma dönemi mimari eserlerinin başında gelen yapılar arasındadır. Yüzlerce yıldır akan antik suyu görenler gözlerine inanamıyor.

KENDİNİZİ ROMA'DA ZANNEDECEKSİNİZ

İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Trevi semtindeki Trevi Çeşmesi (Aşıklar Çeşmesi olarak da bilinir) dünyada birçok kişi tarafından ziyaret ediliyor. 5 yapı olarak adlandırılan Roma'daki bu iki çeşmeden biri olarak karşımıza çıkan Trevi Çeşmesi, her sene 10 milyona yakın ziyaretçi ağırlamaktadır. Burdur'da bulunan Sagalassos ise yeni yeni keşfedilen yapılar arasında görülüyor.

Antoninus Pius'a ithaf edildi | M.S. 2'nci yüzyıldan beri ihtişamını koruyor

Türkiye'nin güneybatısında bulunan Burdur iline bağlı Ağlı su ilçesi sınırlarında yer alan Sagalassos, Roma imparatorluk döneminde Pisidia Bölgesi’nin en önemli şehirlerinden biriydi. Kendinizi Roma'da hissedeceğiniz bu antik kentte bulunan Antoninler Çeşmesi yavaş yavaş ziyaretçilerin dikkatini çekmeye başladı.

TURİSTLERİN İLGİ ODAĞI OLUYOR

Milattan sonra 160 ile 180 yılları arasında yapıldığı tahmin edilen Antoninler Çeşmesi, Roma İmparatorluğu'nun Antoinler döneminde denk gelmesi nedeniyle bu ismi sahip olduğu belirtiliyor. Bugün hala varlığını sürdüren ender çeşmelerden biri olan Antoninler Çeşmesi, kenti ziyarete gelen turistlerin de ilgi odağı haline dönüşüyor.

SAGALASSOS ANTİK KENTİ | Kültür Portalı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN