Buharkent’te ilikleme başladı! Tezgaha çıkar çıkmaz bitiyor, doğal ilaç olarak biliniyor! Sezon 10 gün önden başladı

Buharkent’te ilikleme başladı! Tezgaha çıkar çıkmaz bitiyor, doğal ilaç olarak biliniyor! Sezon 10 gün önden başladı

Türkiye'nin farklı şehirlerinde farklı çeşit ürünler yetiştirilirken Buharkent’te ilikleme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Ürünler tezgaha çıkar çıkmaz dibini görüyor uzmanlar doğal ilaç diyerek sık sık öneriyor. Sezonu 10 gün önden gidiyor.

Yaz aylarının vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan incir sezonu bu yıl 10 gün önden gidiyor. Kış mevsiminin beklenenden sıcak geçmesi ürünlerde hasat sezonunu da erkene çekiyor. Dünyanın en kaliteli incirleri ve ev sahipliği yapan Aydın'ın Buharkent ilçesi incir ağaçlarındaki ilikleme çalışmalarını hızlandırdı. Üreticiler yeni sezon çalışmalarına devam ederken ürünlerde tezgaha çıkmak için gün sayıyor.

EN KALİTELİSİ BUHARKENT'TE YETİŞİYOR

Taze incir denildiğinde akla ilk gelen şehirlerden biri olan Aydın, yeni sezon çalışmalarını hızlandırdı. Buharkent'te incir üreticileri yeni sezon hazırlıklarına devam ederken incir ağaçlarında ilik asımı çalışmaları da devam ediyor. Üreticiler, bu yıl rekoltenin iyi olacağı beklentisine dile getirirken yeni sezonda ürünlerin tezgaha çıkmak için gün saydığını söyledi.

İncir Ağaçlarında İlekleme Dönemi - YouTube

Rekolteli iyi olacağı bir sezon beklentisi olduğunu söyleyen üreticiler, kuraklık ve bitki zararlılarından dolayı endişe duyduklarını da dile getirdi. Ürünlerde en az zarar ve en yüksek verimle sezonu kapatmak istediklerini vurgulayan üreticiler, incir sezonunun kuraklık nedeniyle sekteye uğrayabileceğinden endişe ettiklerini belirtti. İncir sezonunun Bir hafta on gün daha erken geleceğini dile getiren üreticiler Kurban Bayramı sonrasında tufanda incir ve erken eren incirlerle sezonun başlangıç yapacağını aktardı.

Aydın'da incirde ilekleme dönemi başladı - Son Dakika Haberleri

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN