Bu simitte pekmez değil tahin var! 3 asırdır aynı yöntemle yapılıyor! Nohutla mayalanıp, tahinle harmanlanıyor

Bu simitte pekmez değil tahin var! 3 asırdır aynı yöntemle yapılıyor! Nohutla mayalanıp,  tahinle harmanlanıyor

Nevşehirli Damat İbrahim Paşa döneminden bu yana yapılan bu lezzet nihayet Türkiye'nin tescilli lezzeti oldu. Bir simit düşünün ama bu kez pekmez de değil tahinli yapılsın. 3 asırdır aynı yöntemle yapılıyor Nevşehir meşhur lezzetini herkese tanıtıyor.

Nevşehir'de sofraların olmazsa olmaz lezzetleri arasında yer alan tahinli simit Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescil belgesi aldı. 3 asırdır aynı şekilde yapılıyor lezzeti herkesi alıp götürüyor.

TAHİNLİ SİMİDE TESCİL ONAYI ÇIKTI

Nohutla mayalandırılıp un, tahin ve şeker karışımı ile harmanlanıp fırınlara gönderilen Nevşehir'in meşhur lezzeti tahinli simit coğrafi işaret tescil belgesi başvuru sürecinin tamamladı. Nevşehir Fırıncılar ve Unlu Mamuller Odası tarafından yapılan tescil başvurusu sonuca ulaştı.

Nevşehir'in meşhur Tahinli simidi gurbetçimizin gözdesi - FİB HABER, Nevşehir Haberleri,kapadokya

Nevşehir Fırıncılar ve Unlu Mamuller Odası Başkanı Caner Erdoğan, geçtiğimiz yıl Haziran ayı içerisinde gerekli müracaatların yapıldığını belirterek inceleme sürecinin ardından ürüne tescil verildiğini söyledi.

3 ASIRDIR YAPILIYOR

3 Asır önce 1970'li yıllarda Osmanlı sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa döneminde yöredeki fırınlarda üretilmeye başlanan tahinli simit hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Nevşehir Tahinli Simiti Coğrafi İşaret Tescili Aldı - Son Dakika

"O zamandan günümüze kadar simit üretimi sürmüş. Şehrimizde en çok tüketilen ürünlerden. Talep olduğu zaman şehir dışına da gönderiliyor. Bu simidi üreten 5 fırınımız var. Biz bu geleneğin de hep devam etmesini istiyoruz"

Erdoğan, tahinli simidin tescillenmesi ile birlikte Türkiye'de daha bilinir bir hale gelmesini beklediklerini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN