Bu sene kabuğunu bile alamayacağız! Yazın vazgeçilmezine zam geliyor: Duyan pazara stok yapmaya koştu

Bu sene kabuğunu bile alamayacağız! Yazın vazgeçilmezine zam geliyor: Duyan pazara stok yapmaya koştu

Yaz mevsiminin en sevilen meyvesine görülmemiş zam! Fiyatlar düşecek diye bekleyenler boşuna beklemesin. Bu sene kabuğunu bile alamayacağız! Pazarda kalmayacak, duyan pazara stok yapmaya koştu...

Yazın en sevilen meyvesini sıcaklar vurdu. Bu sene almak hayal olabilir. Fiyatlarının ucuzlamasını bekleyenler pişman olacak.

Türkiye genelinde etkili olan kavurucu sıcaklar, Adana karpuzunu da vurdu. Tonlarca karpuzun tarlada yanması nedeniyle tüketicilerin cebini yakacak bir kriz kapıda. Şu an kilosu 20 TL'den satılan karpuzun, önümüzdeki hafta 30-40 TL'ye kadar çıkabileceği tahmin ediliyor.

Karpuz mucizesi

ADANA KARPUZU SICAKLARDAN NASİBİNİ ALDI

Adana denilince akla ilk gelen ürünlerden biri olan karpuz, bu yıl aşırı sıcaklardan ciddi şekilde etkilendi. Hasat zamanı tarlada bulunan karpuzlar yüksek sıcaklıklar nedeniyle yandı, bu durum hem Adanalı çiftçileri hem de İstanbul’daki pazarcıları zorlamaya başladı.

YANIK KARPUZLAR PAZARLARDA

İstanbul’daki pazarlarda tezgahlar Adana karpuzlarıyla dolu olsa da karpuzların çoğunun yanık olduğu dikkat çekiyor. Zarar gören karpuzlar nedeniyle büyük bir ziyan yaşanırken, bu durum pazardaki fiyatlara da yansımaya başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN