Bu kaliteyi kimse geçemiyor! Herkes Türkiye’nin o şehirden alıp götürüyor! Kilosu bu yıl 200 TL’den satılıyor

Bu kaliteyi kimse geçemiyor! Herkes Türkiye’nin o şehirden alıp götürüyor! Kilosu bu yıl 200 TL’den satılıyor

Dünyanın en kalitelisi Türkiye'nin o topraklarından çıkıyor hem üreticinin hem tüketicinin yüzü gülüyor. Sıcak havalar onu da etkiledi hasadı erken geldi. Kilosu bu yıl 200 TL'den satılıyor.

Dünyadaki en kaliteli ve en fazla kuru incir üretimi Aydın'ın verimli topraklarından çıkıyor. İncir hasadı diyenlerin ağzı sulanıyor aşırı sıcaklar hasat sürecini de erkene çekiyor. Üretici Bu yıl rekolte düşüklüğünden dert yanarken kaliteli ürünlerin fiyatı da üreticiyi memnun ediyor.

SICAK HASADI ETKİLEDİ

Türkiye'de sıcak şehirler arasında yer alan Aydın, bu yıl havaların daha da sıcak gitmesi nedeniyle incir hasadını da erkene çektim. Taban arazilerde incir hasadı başlarken Germencik ilçesine bağlı Gümüşköy Mahallesi'nde başlayan hasat sevindirdi. Çiftçi Ersel Has, aşırı sıcakların sonuna kadar hissedildiğini belirterek hastalık ve yaygın olarak görülen Akdeniz meyve sineği nedeniyle rekolte de ciddi bir düşüş yaşandığının altını çizdim.

Aydın'da taze incir hasadı sürüyor - Ekonomim

Bu yıl sıcak havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle sezonun erken başladığını dile getiren Has, aşırı kuraklık nedeniyle pek çok acil sarardığını da vurguladı. Ersel Has, “İncir çok nazik ve bir o kadar da ilgi isteyen bir meyve. Bu yıl sıcaklardan dolayı erken olgunlaştı ve hasat sezonu da erkken başladı. Yaz sıcağında işlendiğinden dolayı aynı zamanda hasat işleri de oldukça zahmetli ve yorucu oluyor. Ancak ürün para edince zahmetine göz görmüyor. İlk hasadı yaptık. Kürek malı denilen ürünü toptan kilosunu 200 TL'ye aldılar. Bu incir üreticisi için güzel bir rakam. İnşallah sezon sonuna kadar böyle gider” açıklamalarında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN