Bu iki kentteki işletmeler müşterilerine yıllarca at ve eşek eti yedirmiş! Taklit ve tağşiş listesinde ortaya çıktı

Bu iki kentteki işletmeler müşterilerine yıllarca at ve eşek eti yedirmiş! Taklit ve tağşiş listesinde ortaya çıktı

Tarım Bakanlığı'nın güncellediği taklit ve tağşiş listesinde, özellikle iki şehirdeki işletmelerde çok sık at ve eşek eti kullanıldığı ortaya çıktı. İşte, taklit ve tağşiş listesi 2024...

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde sahtecilik yapan firmaları açıkladığı taklit ve tağşiş listesini güncelledi. Yayınlanan son liste, kırmızı ette yaşanan skandalın boyutlarını gözler önüne serdi.

Domuz etinin yanı sıra at ve eşek etinin de vatandaşa yedirildiği ortaya çıktı. Özellikle Adana ve Sakarya illerinde bu durumun yaygın olduğu tespit edildi.

TAKLİT VE TAĞŞİŞ GIDA ÜRÜNÜ SATAN İŞLETMELER NASIL ÖĞRENİLİR?

Halktv'de yer alan habere göre, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinden erişilebilen listesindeki mide bulandırıcı detaylar, vatandaşları şoke etti.

Kırmızı ette yapılan hilelerin boyutu, uzmanları da endişelendiriyor. Bakanlığın verilerine göre, Adana'da 9, Sakarya'da ise 6 işletmenin at ve eşek eti kullandığı tespit edildi. Bu durum, söz konusu illerde yaşayan milyonlarca insanın sağlığını riske attığını gösteriyor.

taklit-ve-tagsis-listesi-2024.jpg

TAKLİT VE TAĞŞİŞ GIDA ÜRÜNÜ SATAN İŞLETMELER LİSTESİ

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN