Bu domatesin boyunu gören inanamıyor! Neredeyse kavun boyunda, tamamen organik yetişiyor

Bu domatesin boyunu gören inanamıyor! Neredeyse kavun boyunda, tamamen organik yetişiyor

Organik sebze meyve tüketiminin popülerleştiği bu günlerde o domatesi görenler gözlerine inanamadı. Neredeyse bir kavun büyüklüğündeki domatesin lezzeti de merak konusu oldu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Bilecik’te üretici Mesut Kolay’ın kendi imkanlarıyla kurduğu serada Bulgaristan’dan getirdiği tohumla hobi amaçlı başladığı domates yetiştiriciliğinde bu yılki hedefi 2 kiloluk bir ürün almak. Pazaryeri ilçesine bağlı Gümüşdere köyünde yaşayan Kolay, Bulgaristan’dan 1993 yılında getirdiği domates tohumlarıyla ürün yetiştirmeye başladı. Bu tohumdan çıkan domatesler ise büyüklüğü ile görenleri şaşırttı.

yeni-proje-23.jpg

BİR DOMATES 738 GRAM GELDİ

Mesut Kolay geçen yıl en büyük domatesinin bin 738 gram geldiğini, bu yılki hedefinin 2 kilo olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Serada hiçbir kimyasal gübre ve zirai ilaç kullanmıyorum. Domateslerimde koyun gübresi ve ısırgan otundan kendimin yaptığı organik gübre kullanıyorum. Her yıl aldığı ilk ürünleri bir sonraki yıla tohumluk olarak ayırıyorum. Yetiştirdiği domatesler büyük olduğundan dalları taşımamaya başladı. Bu yıl 2 kilogram ağırlığında bir domates yetiştirmeye hedefliyorum. Yetiştirdiğim domateslerin Bilecik ve ilçelerinde yaygınlaşmasını istiyorum, vatandaşlara tohum ve fide desteği de sağlayabilirim.”

yeni-proje-24.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN