Bu çiçeği koparanın ocağına incir ağacı dikilecek! Görürseniz yaklaşmayın, cezası dudak uçuklatıyor

Bu çiçeği koparanın ocağına incir ağacı dikilecek! Görürseniz yaklaşmayın, cezası dudak uçuklatıyor

Nesli tükenen bitkileri korumak için yapılan çalışmalardan biri daha gündeme geldi. Bu bitkiye zarar vermenin cezası ise resmen dudak uçuklatıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Mersin'in sahilleri, nesli tükenme tehlikesi altında olan kum zambaklarıyla süslendi. Bu güzelliklerin korunması için devreye giren doğa müfettişleri, uyarı levhalarıyla zambakların çevresini güvence altına aldı. Cezası ise 387 bin 141 TL...

yeni-proje-29.jpg

KUM ZAMBAKLARI KORUMA ALTINDA

Mersin'in Erdemli ilçesinde, bu yıl kum zambaklarının sahilleri süslediği gözlemlendi. 321 kilometre uzunluğundaki kıyı şeridi, endemik bu bitkinin doğal yaşam alanı olmasının yanı sıra, deniz kaplumbağalarının yuvalama bölgeleriyle de dikkat çekiyor. Ağustos ayında çiçek açmaya başlayan kum zambakları, Eylül ayıyla birlikte sahillerin birçok noktasında kendini gösteriyor. Ancak bu çiçeklerin koparılması ya da soğanlarının yurtdışına çıkarılması durumunda uygulanacak ceza oldukça yüksek.

yeni-proje-30.jpg

CEZALAR DÜDÜK GİBİ!

Kum zambaklarını koparmanın ve soğanlarını yurt dışına çıkarmanın cezası bu yıl tam 387 bin 141 TL olarak belirlendi. Bu durum, hem doğayı koruma bilinci oluşturmak hem de kum zambaklarının geleceğini güvence altına almak amacıyla uygulanıyor. Doğa müfettişleri, sahillerde uyarı levhaları yerleştirerek bu bitkilerin korunmasına dikkat çekiyor.

yeni-proje-31.jpg

GELECEK NESİLLERE BİLİNCİ AŞILAMAK

Erdemli Belediyesi, "Doğa Müfettişleri" bünyesinde görevli çalışanlar ve okul öncesi eğitim alan çocuklar, Talat Göktepe Çamlığı Sahili’nde kum zambaklarını koruma altına almak amacıyla etkinlik düzenledi. Uyarı levhalarını minik yavrularla birlikte yerleştiren Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, bu bilinci genç nesillere aşılamanın önemine dikkat çekti.

Başkan Kara, “Bölgemiz hem caretta caretta deniz kaplumbağalarının yaşam alanı hem de kum zambaklarının çiçek açtığı yer. Biz de kum zambaklarını şerit altına aldık. Minik yavrularımıza, bu çiçeklerin korunması gerektiğini öğretmeye çalışıyoruz. Gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi” şeklinde konuştu.

yeni-proje-32-001.jpg

Kum zambaklarını koruma çalışmalarına katılan çocuklar, her kesimden insanın bu endemik çiçekleri korumasını istedi. Mersin'in sahilleri, sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda bu tür koruma çalışmalarıyla da dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN