Botları hırkaları çıkarın soğuk hava dalgası geliyor! İstanbul, İzmir, Bodrum, Edirne... Sel uyarısı yapıldı

Botları hırkaları çıkarın soğuk hava dalgası geliyor! İstanbul, İzmir, Bodrum, Edirne... Sel uyarısı yapıldı

Meteorolojiden uyarı geldi! İstanbul, İzmir, Bodrum, Edirne... Yazlıklar rafa kalkıyor! Botları hırkaları çıkarın soğuk hava dalgası geliyor! Yarından itibaren etkisini gösterecek. Sel uyarısı yapıldı...

Ülke genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, meteoroloji seyrin değişeceği haberini verdi. Botları çıkarmanın zamanı geldi. Soğuk hava dalgası o illerimizde etkili olacak.

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları ortalamanın üzerinde seyrederken, batı bölgeleri bu hafta Yunanistan üzerinden gelecek yağışlı bir sistemin etkisi altına girecek. Meteoroloji verilerine göre, salı akşamı yurda ulaşacak olan yağışlı hava, önce Edirne ve Çanakkale’de etkili olacak, ardından çarşamba günü İstanbul’dan Bodrum’a kadar geniş bir bölgede sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşlar, ani su baskınlarına karşı uyarıldı.

SALI GÜNÜ EDİRNE VE ÇANAKKALE’DE YAĞIŞLAR BAŞLIYOR

Yunanistan üzerinden gelen bu yağışlı sistem, salı akşamı Edirne ve Çanakkale'de etkisini göstermeye başlayacak. Meteoroloji uzmanları, bu bölgelerde yer yer kuvvetli yağışlar olacağını ve uzun süreli yağış ihtimaline karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

resim-2024-09-09-150719557.png

ÇARŞAMBA GÜNÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Çarşamba günü ise bu haftanın en yağışlı günü olarak öne çıkıyor. İstanbul’dan Bodrum’a uzanan geniş bir alanda sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Marmara ve Ege bölgesinde ani su baskınları riski bulunuyor. Aynı gün, Karadeniz Bölgesi’nde de yerel sağanak ihtimali söz konusu. Vatandaşların, bu bölgelerde ani sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları öneriliyor.

resim-2024-09-09-150729624.png

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK

Yağışlı havanın gelişiyle birlikte hava sıcaklıklarında bir kademe düşüş yaşanacak. Ancak Avrupa’da etkili olan soğuk hava dalgasının Türkiye’yi etkilemesi beklenmiyor. Türkiye’nin batı bölgelerinde sıcaklıklar mevsim normallerine dönmeye başlayacak.

ANİ SU BASKINI RİSKİ

Bu hafta Karadeniz Bölgesi’nde de yerel yağışlar etkili olacak. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz’de ani su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerekiyor. Bölge halkı, bu hafta yaşanabilecek olumsuz hava koşullarına karşı uyarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN