Bize bunu reva görmüşler! Almanya ve Türkiye'deki aynı içecekleri karşılaştırdı: İçerik farkını görenler inanamadı

Bize bunu reva görmüşler! Almanya ve Türkiye'deki aynı içecekleri karşılaştırdı: İçerik farkını görenler inanamadı

Almanya'da ve Türkiye'deki yaşam koşullarını gözler önüne seren o görüntüler viral oldu. Sosyal medya üzerinde viral olan karşılaştırmalar tepkiyle karşılandı. Aynı içecekleri karşılaştıran adam, aradaki farkı tek tek saydı. İşte Almanya ve Türkiye'deki içecek arasındaki fark...

BURAK ÖZTORPAK

Son dönemlerde sosyal medyada sık sık görülen karşılaştırmalara bir yenisi daha eklendi. Ülkemizdeki vatandaşların diline dolana bu bilgiler tepkiye sebep oldu. Sosyal medyada viral olan son paylaşılan görüntülerde ise Almanya'daki Fuse Tea ile Türkiye'deki Fuse Tea karşılaştırıldı.

ALMANYA VE TÜRKİYE İÇECEK KARŞILAŞTIRMASI

Türkiye'deki Fuse Tea ve Almanya'daki Fuse Tea karşılaştırması vatandaşların gündemine oturdu. Can sıkıcı durum ülkemizdeki gıda endüstrisini gözler önüne serdi. Kötü kalitedeki imalat yapılan ülkelerden birisi halinde gelirken, bu kadar büyük farklar dikkat çekti.

a1a1e031797587-5660a19f3476b.png

AYNI ÜRÜN ARASINDAKİ FARKLAR

Almanya ve Türkiye'deki 'Fuse Tea' içeceğinin içerik mukayesini yapan bir vatandaş, acı gerçeği anlattı. İşte iki ürün arasındaki farklar;

  • Almanya'da bulunan Fuse Tea'nın yüzde 92'si demlenmiş çay olurken, Türkiye'deki Fuse Tea'nın içeriğinde yüzde 0 oranında demlenmiş çay bulunuyor.
  • Almanya'daki Fuse Tea'ların içeriğinde yüzde 1 oranında şeftali suyu konsantresi bulunurken, Türkiye'deki Fuse Tea'ların içerisindeki şeftali suyu konsantresi yüzde 0,1 oranında olduğu belirtiliyor.
  • Almanya'daki ürünlerde çay ekstrati olmazken, Türkiye'deki üründe yüzde 0,1 oranında çay ekstratının olduğunu söyledi.
  • Almanya'daki Fuse Tea'da su ve şeker olurken, Türkiye'dekinde su, şeker ya da fruktoz olduğuna dair açıklama yer alıyor.

fuse-tea-mango.jpg

'BİZE REVA GÖRÜLENLER HEP SALIKSIZ'

Almanya ve Türkiye'de bulunan içecek arasındaki farkları gören Kardiyolog Doç Dr. Muhammed Keskin'den yorum geldi. Keskin, içerik farklılıklarını masum görmediğini söyleyerek, aynı marka ürün her yerde aynı içeriğe sahip olması gerektiğini savundu. Açıklamalarının devamında, "Bize reva görülen hep daha sağlıksızı oluyor. Üretim maliyetinin düşmesi bizi kalpten götürüyor." sözerini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN