Bir gün daha dişinizi sıkın! O musibet cuma günü Türkiye'yi terk ediyor: Vatandaş günlerdir perişan oldu

Bir gün daha dişinizi sıkın! O musibet cuma günü Türkiye'yi terk ediyor: Vatandaş günlerdir perişan oldu

Günlerdir Türkiye'yi etkisi altına alan, özellikle alerjisi olanların kabusu sonunda gidiyor! Bir gün daha dişinizi sıkın! Meteoroloji müjdeyi verdi, o musibet cuma günü Türkiye'yi terk ediyor...

Baharın gelmesiyle çöl tozları Türkiye'nin yakasına yapıştı. Uzmanlar her gün kronik rahatsızlığı olanlar için uyarıda bulunurken bu kez güzel haber geldi.

CUMA GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK

Türkiye'ye "çöl tozu" geliyor - Son Dakika Haberleri

Türkiye'de bu hafta Libya üzerinden gelen çöl sıcağının etkisi altına girdi. Sıcak hava dalgasının yanı sıra çöl tozlarının da etkili olacağı belirtilirken, bu durumun cuma gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

Çöl sıcağının etkisiyle birlikte çöl tozları da ülke genelinde hissedilmeye başlandı. Özellikle Marmara ve Ege bölgelerinde yoğun şekilde görülen çöl tozları, bugün Anadolu'nun diğer bölgelerinde de etkili olacak.

Çöl tozları, Türkiye genelinde cuma gününe kadar etkili olacak. Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde perşembe günü çamurlu yağmurların beklenmesine rağmen, cuma günü rüzgarın yön değiştireceği ve havayı temizleyeceği öngörülüyor.

Türk Toraks Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Nilüfer Aykaç, konuya açıklık getirerek "Yağış hafifse kuvvetli çamur bırakıyor. Yağış kuvvetliyse havayı temizliyor." ifadelerini kullandı.

MASKE KULLANIMI UYARISI

Maske Alerjisi Belirtileri Nelerdir? – Prof. Dr. Ahmet Akçay

Uzmanlar, özellikle akciğer hastalıkları başta olmak üzere kronik rahatsızlığı olan kişileri çöl tozlarının olumsuz etkilerine karşı uyarırken, maske kullanımını tavsiye ediyor. Çöl tozlarının içerisinde sanayi ve bakteriyel artıkların bulunması nedeniyle, koruyucu maske uyarısında bulunan "Toz koruyucu maskeler dediğimiz; N95'ler ya da ıslak bez yardımıyla solunumu öneriyoruz." dedi.

Çöl tozlarıyla birlikte artan sıcak hava nedeniyle de vatandaşlar, 11.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları konusunda uyarıldı.

Türkiye genelinde çarşamba günü hava sıcaklıklarının artması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, vatandaşları sıcak havadan korunmaları için dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN