BİLSEM kayıtları ne zaman başlıyor? ve BİLSEM kayıtlarında nelere dikkat edilmeli? soruları sınav yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından hemen sonra merak edilmeye başlandı.
BİLSEM kayıtları ne zaman başlıyor sorusunun yanıtı ve kayıt sırasında elere dikkat edilmesi gerektiğine dair tüm ayrıntılar haberimizde. BİLSEM sınav sonuçları 13 Temmuz cuma günü açıklandı. BİLSEM yerleştirme sonuçlarından sonra şimdi de BİLSEM kayıtlarının tarihi ve kayıtlarda gerekli olan evraklar araştırılıyor. İşte çocuklarını BİLSEM merkezlerine yazdıracak olanların merak ettiği her şey ...
BİLSEM KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?
BİLSEM'de çocuklarını okutmak isteyen velilerin gözleri yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra BİLSEM kayıtlarına çevrildi. Yerleştirmeye hak kazanan öğrenciler 07-07 Eylül 2018 tarihleri arasında kayıtlarını yaptırabilir.
BİLSEMDE EĞİTİM DÖNEMİ HANGİ TARİHLER ARASINDA?
BİLSEM’lerde eğitim-öğretim; birinci dönem (Eylül-Ocak), ikinci dönem (Şubat-Haziran) ve Temmuz, Ağustos (yaz okulu, öğrenci kampları) aylarını kapsayacak şekilde yılda üç dönem halinde düzenlenir. Öğrenci kayıtlı olduğu örgün eğitim okulunda sabahçı ise öğleden sonra BİLSEM’ de, öğlenci ise sabah BİSEM’ de ve tam gün eğitim görüyorsa akşam olacak şekilde eğitime alınır.
MEB’DEN BİLSEM AÇIKLAMASI
2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren Bilim ve Sanat Merkezlerimizde eğitimlerine devam edecek öğrencilerin yetenek alanlarına göre değerlendirmeleri tamamlanmıştır.
Genel Yetenek alanında bireysel değerlendirmeye giren öğrenciler için taban puan tüm sınıf düzeyleri için 130;
Resim yetenek alanında bireysel değerlendirmeye giren öğrenciler için taban puan tüm sınıf düzeyleri için 90 ve
Müzik yetenek alanında bireysel değerlendirmeye alınan öğrenciler için taban puan tüm sınıf düzeyleri için 75 olarak belirlenmiştir.
Yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında kayıtlarını yaptırabilirler.
BİLSEM'DE EĞİTİME HAFTASONU DESTEĞİ
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) hazırlanan yönetmelik ile özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere sunulan eğitim hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla kaynaştırma ve bütünleştirme uygulamaları, özel yeteneklilerin eğitimi, ev ve hastanede eğitim hizmetleri, özel eğitim okullarına ilişkin uygulama usul ve esasları düzenlendi.
- BİLSEM'lerde eğitim öğretim hafta sonu yapılabilecek
Eğitim ve öğretim etkinlikleri, bilim ve sanat merkezlerinde (BİLSEM), öğrencinin örgün eğitim saatleri dışındaki zamanlarda hafta içi veya hafta sonu planlanabilecek.
BİLSEM'lerde uygulanan eğitim programları esas alınarak öğrencilerin eğitim ihtiyaçları doğrultusunda BEP hazırlanacak ve eğitim hizmeti bire bir veya grup eğitimi şeklinde yürütülecek.
BİLSEM kayıtları ne zaman başlıyor? ve BİLSEM kayıtlarında nelere dikkat edilmeli? soruları sınav yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından hemen sonra merak edilmeye başlandı.