Beyoğlu'nda 3 kadına önce taciz sonra darp: Görüntüler ortaya çıktı

Beyoğlu'nda bir mekanda eğlenmeye gelen 3 kadın arkadaşın yanına gelen görevli Mehmet D., yan masadakileri işaret ederek, “Bunlar benim özel misafirlerim sizi beğenmiş, içki göndermek istiyorlar” dedi. Kadınlar teklifi kabul etmeyerek mekandan ayrılmak istedi. Daha sonra 3 genç kadın hesap tutarı konusunda da anlaşamayınca mekanda şiddete maruz kaldı. Olay anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Yerlikaya, kadınları darp eden şahısların gözaltına alındığını duyurdu.

İstanbul Beyoğlu’nda bir mekana eğlenmek için giden 3 kadın arkadaş önce taciz edildi sonrada darp edildi. O anlar kameralara saniye saniye yansıdı.

Halk TV'den Müslim Sarıyar'ın haberine göre, Arife İlayda K. (22), Hande E. (20) ve Yaren T.(23) adlı 3 kadın eğlenmek için Beyoğlu Cihangir’de bulunan bir mekana gitti. İddialara göre, meyhanede oturan 3 genç kadına yan masadan laf atıldı. Bu durumdan rahatsız olan kadınlar, işletmenin güvenliğine durumu söyleyerek, masalarının değiştirilmesini istedi.

İddiaya göre bir süre sonra genç kadınların yanına gelen görevli Mehmet D. adlı kişi, yan masadakileri işaret ederek, “Bunlar benim özel misafirlerim sizi beğenmiş, size içki göndermek istiyorlar” dedi. Kadınlar bu teklifi kabul etmeyerek masalarının değiştirilmesi talebini yenilediler.

DURUMDAN RAHATSIZ OLAN 3 KADIN MEKANDAN AYRILMAK İSTEDİ

Masalarının değiştirilmemesi üzerine, 3 genç kadın hesap isteyerek kalkmak istediler. İddialara göre kişi başı 475 TL tutması gereken hesap toplamda 10 bin TL geldi. Hesaba itiraz edilince, görevli Mehmet D. kadınlara "Masanızı diğer masayla birleştirelim hesabınızı onlar ödesin." dedi. Bu durumdan rahatsız olan 3 kadın 9 bin TL hesap ödeyerek mekandan ayrılmak istedi.

Mekandan çıkmaya çalışan 3 kadının önü işletme sahibi Veysi T. tarafından kesilerek "Oturun adamlarla işte, hesabı zaten az verdiniz, yollamam sizi buradan" dedi. Bu sırada Yaren T. adlı kadın diğer görevli Mehmet D. tarafından itilmeye kalkışıldı. Genç kadın kendisinin çenesinden tutarak itmeye çalışan Mehmet D.’den kurtulmak ve kendini savunmak için tokat attı.

Mehmet D., Yaren T.’nin saçlarından tutup çekerek diziyle yüzüne vurdu. Yaşanan bu anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Yaşanan bu olay sonrası mekandan zor da olsa ayrılan 3 kadın tehdit edildi. Korkan 3 genç kadın , ellerinde bir delil olmadığı korkusuyla önce şikayetçi olmadı ancak olaya ilişkin görüntüler yayılınca şikayetçi olabildi. Şikayetin ardından soruşturma başlatıldı.

BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI GÜNEY'DEN TEPKİ

Beyoğlu Belediyesi Başkanı İnan Güney, yaşanan olaya tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Güney, "Beyoğlu kadınların özgürce ve güvenle yaşadığı, yaşayacağı, eğleneceği ilçedir. Öyle de kalacaktır. Konuyla ilgili hukuki ve idari süreçleri sonuna kadar takip edeceğiz, Kaymakamlığımız ve Emniyet güçlerimizle koordinasyon halinde bu rezaletin sorumluları hakkında gereğinin yapılmasını sağlayacağız. Konuyu şahsen takip ediyorum" dedi.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, görüntülerde yer alan ve kadınları darp ettiği anlaşılan M.M.D. ve V.T. adlı şahısların gözaltına alındığını duyurdu.

Emniyet'ten yapılan açıklamada, "Olayın meydana geldiği eğlence yerinde, kadın şahısların telefonlarını şarj etmek için bekledikleri sırada, iş yeri çalışanları tarafından hesap getirilerek iş yerinin kapanacağı söylendiği, iş yeri çalışanları ile aralarında telefonu şarj edip biraz daha beklemek için kalma yüzünden çıkan tartışma sonrasında olayın meydana geldiği, başka masadan gönderilen herhangi bir şey olmadığı şahısların beyanlarından anlaşılmıştır" denildi.

Açıklamada, "İncelemelerde; görüntülerde yer alan ve kadınları darp ettiği anlaşılan şahısların M.M.D. ve V.T. oldukları tespit edilmiş, tespiti yapılan şüpheliler 02.08.2024 tarihi saat 21.30 sıralarında yakalanarak gözaltına alınmıştır" ifadeleri kullanıldı.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTILAR

Emniyet'in açıklamasına göre; şüphelilerden M.M.D.'nin 13, V.T.'nin ise 12 suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Şüpheliler, kasten yaralama ve cinsel taciz suçlarından adliyeye sevk edildi.

YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: ŞAHISLAR GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Beyoğlu'nda bir eğlence mekanında hesaba yüksek geldiği iddiasıyla itiraz eden 3 kadın müşteriyi işletme sahibinin taciz ve darp edilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Yerlikaya yaptığı açıklamada, "3 Kadını darp eden şahıslar gözaltına alındı. Kadına yönelik şiddet uygulayan her kim olursa olsun hesap verir." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN