Bayram tatiline çıkacaklar umduğunu bulamayacak! Kötü haberi Prof. Dr. Orhan Şen verdi: Bayramda hava durumu nasıl?

Bayram tatiline çıkacaklar umduğunu bulamayacak! Kötü haberi Prof. Dr. Orhan Şen verdi: Bayramda hava durumu nasıl?

Bayram tatiline sayılı günler kala 9 günlük tatili gezerek değerlendirecek olan vatandaşlara kötü haber Prof. Dr. Orhan Şen’den geldi. Maalesef umduğunuz havayı bulamayabilirsiniz. Peki, bayramda hava nasıl olacak? İşte detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Bu sene Ramazan Bayramı tatili tam 9 gün sürecek. Bu fırsatı değerlendirmek isteyen vatandaşlar ise kendilerine 9 günlük kafa tatili verme planları yapıyor. Tatil planları yapanların kafasındaki en büyük soru işareti ise havaların nasıl olacağı. Bu kapsamda meteorolojik kaynakların uyarıları yakından takip edilirken Prof. Dr. Orhan Şen, bayramda havanın nasıl olacağını açıkladı. İşte detaylar...

4.jpg

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Sosyal medya hesabı üzerinden hava durumuna ilişkin bilgilendirici paylaşımlarda bulunan Prof. Dr. Orhan Şen, son olarak bayramda havaların nasıl olacağını paylaştı. Uzman isim, 9 günlük bayram tatilinde sıcaklıkların mevsim ortalamasında olacağını belirtti. Bu kapsamda yaz tatili gibi planlar yapanların umduğunu bulamayacağını söyleyen Şen, “Kültür gezileri ya da şehir dışı akraba ziyaretleri daha cazip. Bu süre içerisinde bölgesel yağışlarda var” dedi.

hava-kapak.jpg

“BAHAR HAVASI YAZ HAVASI DEĞİL”

Şen, paylaşımında sıcaklıkların mevsim ortalamasında olduğunu söylerken bunun bahar havası olduğunu yaz havası ile karıştırılmaması gerektiğini paylaştı. Uzman isim, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Tüm yurtta sıcaklıklar mevsim ortalamasında yani bahar havası yaz havası değil. Bunu unutmayın. Genelde kuzeylı akışların etkisinde olacağımızdan hava serin akşamları üşütecek. Buna Ege ve Akdeniz de dahil. Çeşmede, Marmariste, Bodrum, Antalyada 20-24 C.”

sicak.jpg

NEREDEYSE TÜM BÖLGELERDE YAĞMUR BEKLENİYOR

Öte yandan bayram dönüşü ülke genelinde yağmurun etki göstereceğini belirten uzman isim, “Pazar günü Marmara İç Ege yağmurlu, Arife günü İç Anadolu, Akdeniz, Güneydoğu Doğu Anadolu yağmurlu, 1-2-3 günü Akdeniz, Güney Ege, İç Anadolu yağmurlu, tatilin son 2 günü Marmara Ege kuvvetli olmak üzere nerdeyse tüm bölgeler yağmurlu. Dönüş yoluna dikkat” paylaşımını yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN