Bavulunuzu hazırlayın: Bu ülkelere vizesiz seyahat edebilirsiniz! 100'den fazla ülke sizi bekliyor

Bavulunuzu hazırlayın: Bu ülkelere vizesiz seyahat edebilirsiniz! 100'den fazla ülke sizi bekliyor

Vize almak zorlu, masraflar ve uzun bir süreç olabilir. Bununla uğraşmak istemiyor ya da vaktinizin olmadığını düşünüyorsanız bu durumda vize talebi istemeyen ülkelere seyahat ederek seyahatinizi daha konforlu hale getirebilir, planlamayı basitleştirebilirsiniz. İşte, Türkiye'den vizesiz gidilebilen ülkeler 2024...

Dünyanın farklı yerlerine seyahat etmek, tarihi ve doğal güzellikleri yakından tanımak, ufkunuzu açacak bir gezi gerçekleştirmek için tatil planlıyor olabilirsiniz. Ancak ülke dışına seyahat etmek istediğiniz taktirde diğer ülkelerin ülkeye giriş izni olarak da değerlendirdikleri vize almanız gerekir.

Rayhaber'de yer lan habere göre, vize talebinde bulunmayan ülkelere yalnızca pasaportunuz veya kimliğiniz ile bu ülkelere seyahat edebilirsiniz.

VİZE ŞARTI ARAMAYAN ÜLKELER

Vize almak o ülkeye giriş izni almak anlamına geliyor. Vize süreci uzun sürmesinin yanında olumsuz da sonuçlanabildiğinden gezi planlarınızın aksamasına yol açabilir. Bu durumda ise vize istemeyen ülkeleri değerlendirebilirsiniz. Oldukça geniş bir listeye sahip vize şartı aramayan ülkeler, 2024 itibarıyla şöyle:

* Arjantin
* Azerbaycan
* Bahamalar
* Barbados
* Belarus
* Bolivya
* Bosna-Hersek
* Brezilya
* Britanya
* Virjin Adaları
* Dominika
* Ekvador
* Endonezya
* Fiji
* Fas
* Guatemela
* Güney Kore
* Gürcistan
* İran
* Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
* Japonya
* Jamaika
* Karadağ
* Katar
* Kazakistan
* Kırgızistan
* Kosova
* Küba
* Kostarika
* Lübnan
* Makau
* Kuzey Makedonya
* Malezya
* Marshall Adaları
* Moldova
* Özbekistan
* Panam
* Peru
* Sırbistan
* Singapur
* Sudan
* Surinam
* Şili
* Tayland
* Togo
* Ukrayna
* Uruguay
* Ürdün
* Venezuela

VİZESİZ GİDİLEBİLEN AVRUPA ÜLKELERİ

Tarihi ve kültürü ile bambaşka bir deneyim sunan ve her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen Avrupa kıtasında da vizesiz gidebileceğiniz ülkeler bulunuyor. Böylelikle vize almak ile uğraşmadan yalnızca pasaportunuz ile ülkelere giriş yapabilir, keyifli bir seyahat planlayabilirsiniz. Vize ihtiyacı duymadan gidebileceğiniz Avrupa ülkeleri şöyle:

* Kuzey Makedonya
* Ukrayna
* Kosova
* Arnavutluk
* Sırbistan
* Bosna-Hersek
* Yunan Adaları

Vizesiz şekilde seyahat edebileceğiniz ülkelerde konaklama sürenizin ülkelere bağlı olarak değiştiğini bilmeli, seyahatiniz öncesi bu gibi etkenleri göz önünde bulundurmalısınız.

VİZESİZ GİDİLEBİLECEK BALKAN ÜLKELERİ

Etnik kökenleri ve turistik açıdan sundukları farklı olanaklar ile Balkan ülkeleri hem yaz hem kış aylarında ziyaret ediliyor. Balkan ülkelerini ziyaret etmek için vize ile uğraşmak istemiyorsanız Arnavutluk, Bosna-Hersek, Karadağ, Makedonya, Kosova ve Sırbistan'ı ziyaret edebilirsiniz.

Coğrafi ve kültürel açıdan dikkat çekici bir bölge olarak değerlendirilen ve Avrupa kıtasının güneydoğu kesiminde bulunan Balkan ülkeleri, keyifli bir seyahat imkanı tanıyor.
Bu ülkeler aynı zamanda Türk kültürüne de yakınlık gösterdikleri için Balkan ülkelerinde keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

VİZESİZ ASYA ÜLKELERİ

Asya'nın birbirinden güzel doğasını keşfetmek, yeni kültürler tanımak ve unutulmaz tatil deneyimi yaşamak için Asya kıtasında da gidebileceğiniz pek çok ülke bulunuyor. Kendilerine ait farklı alışkanlıkları, etnik kökenleri, tarihleri ve mutlaka görülmesi gereken turistik yerleri ile Asya ülkeleri vazgeçilmez bir turistik rotadır.

Vize talebinde bulunmayan Asya ülkeleri ise şöyle:

* Azerbaycan
* Brunei
* Sri Lanka (Online veya sınır kapısında vize)
* Ürdün
* Ermenistan
* Kırgızistan
* Kazakistan
* Japonya
* İran
* Lübnan
* Gürcistan
* Irak (Sınır kapısında/havalimanında vize)
* Katar (Sınır kapısında vize)
* Filipinler
* Hong Kong
* Bahreyn (Sınır kapısında 15 günlük vize)
* Güney Kore
* Özbekistan
* Moğolistan
* Doğu Timor (Sınır kapısında 30 günlük vize)
* Endonezya (Sınır kapısında 30 günlük vize)
* Tayland
* Singapur
* Kamboçya (Sınır kapısında vize)
* Makau Özel İdare Bölgesi
* Maldivler
* Malezya
* Suriye
* Tayva

Bu ülkelerden bazıları kapıda vize talebinde bulunuyor olsalar da kapıda vize almak ilgili vize ücretini ödeyerek hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyor.

VİZESİZ SEYAHAT SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Vize talebinde bulunmayan bu ülkelere giriş için kimlik veya pasaport gerektiğini de unutmamalısınız. Bu ülkelere giriş yapmak için konsolosluğa gitmek veya evrak toplamak gerekmez. Yalnızca pasaportunuz ile ülkelere giriş yapabilirsiniz. Bununla birlikte bazı ülkelerin Türkiye Vatandaşı kimliğiniz ile de giriş yapabilmenize de imkan tanıyor.

Ülkeye giriş yaptıktan sonra sınırda bulunan polisler ve kontrol memurları pasaportunuzu veya kimliğinizi kontrol eder, eğer gerekiyorsa bir damga yapıştırır. Daha sonra ülkeye girişiniz gerçekleşir. Dolayısıyla oldukça pratik bir süreçtir, evraklar ile ilgilenmeniz veya uzun süre vakit harcamanız gerekmeden tatilinize başlayabilirsiniz.

KİMLİKLE GİDİLEBİLEN ÜLKELER HANGİLERİ?

Vizesiz seyahat edilebilen ülkeler, genellikle pasaport ile giriş yapmanıza imkan tanıyan ülkelerdir. Eğer pasaportunuz yoksa ve çıkartmak ile uğraşmak istemiyorsanız pasaport değil, nüfus cüzdanı yani kimliğiniz ile giriş yapabildiğiniz ülkeleri de ziyaret edebilirsiniz:

* Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
* Gürcistan
* Ukrayna
* Moldova
* Azerbaycan
* Sırbistan
* Bosna-Hersek

Bu ülkelerin sınır kapılarında yalnızca kimliğiniz kontrol edilir. Kimliğinizin ise yeni kimliklerden olması gerektiğini unutmamalısınız. Çipli olarak ifade edilen bu kimliğiniz ile bahsedilen ülkelere kolayca giriş yapabilirsiniz. Kimlik kontrolü sırasında kimliğinizin deforme olması, fotoğrafınızın eşkaliniz ile uyuşmaması gibi durumlar ise sorun yaratabilir. Bu yüzden kimliğinizin yeni ve sorunsuz olduğuna dikkat etmelisiniz.

TÜRK PASAPORTU İLE KAÇ ÜLKEYE VİZESİZ GİDİLİR?

Türk pasaportu ile toplamda 118 ülkeye vizesiz olacak şekilde ziyarette bulunabilirsiniz.

Vize istemeden seyahat etmeye imkan tanıyan ülkelerin sınır kapısında ücret ödenip ödenmeyeceği ülkenin taleplerine bağlı olarak değişiyor. Bu yüzden seyahat öncesi bilgi sahibi olmanız önerilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN