Balıkçılar palamut diye satıyor! Görünüşü aynı, tadı farklı... Buna bakmadan sakın almayın

Balıkçılar palamut diye satıyor! Görünüşü aynı, tadı farklı... Buna bakmadan sakın almayın

Balıkçılar palamut diyerek satıyor! Görünüşüne bakınca aynı ama tadına bakan farkı anlıyor! Buna bakmadan sakın almayın...

1 Eylül’de başlayan av sezonuyla birlikte balık tezgahları şenlenirken, bu yılki palamut bolluğu hem balıkçıların hem de tüketicilerin yüzünü güldürüyor. Palamut, sağlığa faydalarıyla bilinen bir balık türü olup, bu sezon uygun fiyatıyla da dikkat çekiyor. Ancak, palamut alırken bazı önemli detaylara dikkat edilmesi gerektiği uyarısı yapılıyor.

TOMBİK BALIĞINA DİKKAT!

Palamut diye satıyorlar ama onun adı tombik! - Sözcü

Bazı balık tezgahlarında palamut yerine daha düşük fiyatlı olan tombik balığı satılıyor. Özellikle Ege ve Marmara bölgelerinde avlanan tombik, tezgahlarda "palamut" etiketiyle satışa sunulabiliyor. Balıkçılar bu durumu savunarak, "Her iki balık da aynı tür grubunda yer alıyor" diyebiliyor. Ancak tombik ve palamut arasında hem lezzet farkı hem de fiyat farkı bulunduğu için, yanlış seçim yapmak hayal kırıklığına yol açabilir.

PALAMUT VE TOMBİK NASIL AYIRT EDİLİR?

Palamut ile tombik arasındaki farkı anlamak için dikkat edilmesi gereken bazı ipuçları bulunuyor:

  1. Dişler: Palamutun belirgin dişleri vardır, ancak tombik balığında diş yoktur.
  2. Dış Görünüş: Palamutun vücudunda çizgiler yer alırken, tombik balığı benekli bir görünüme sahiptir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN