Bakan Yumaklı’dan orman yangınları açıklaması: 8 noktada alevlerle mücadele devam ediyor

Bakan Yumaklı’dan orman yangınları açıklaması: 8 noktada alevlerle mücadele devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gün içerisinde 3 yeni yangın daha meydana geldiğini belirtti. Şu anda ülkede 8 aktif yangın bulunduğunu ve bunlardan 4'ünün etkisinin azaldığını ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı, yoğun rüzgara rağmen 3 gündür yangınlarla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.

İZMİR YAMANLAR'DA UÇAK VE HELİKOPTERLERLE MÜDAHALE

Yumaklı, İzmir'in Yamanlar bölgesinde yangınla mücadelede 3 uçak ve 15 helikopterin görev yaptığını duyurdu. Bu bölgedeki alevlerle etkin bir şekilde mücadele ediliyor.

milas-yangin-1.webp

GÜN İÇERİSİNDE ÜÇ YENİ YANGIN

Bakan Yumaklı, gün içinde 3 yeni yangın daha meydana geldiğini açıkladı. Şu anda 8 aktif yangınla mücadele edildiğini belirten Yumaklı, bu yangınlardan 4'ünün enerjisinin düşürüldüğünü ifade etti.

İZMİR MENDERES'TEKİ YANGININ NEDENİ

İzmir Menderes'teki yangının enerji nakil hattı kaynaklı olduğu tespit edildi.

AZERBAYCAN'DAN GELEN YARDIM UÇAĞI

Bakan Yumaklı, Azerbaycan'ın gönderdiği söndürme uçağının bu akşam 23.00 itibarıyla Adnan Menderes Havalimanı'na iniş yapacağını bildirdi.

yanginintro2-ynov-cover.webp

ATEŞİN KONTROLSÜZ YAKILMAMASI UYARISI

Son olarak, Yumaklı kapalı alanlar dışında ateş yakılmaması gerektiğini vurguladı.

İşte Bakan Yumaklı'nın yaptığı açıklama:

Bakan Yumaklı: "Yoğun rüzgara rağmen 3 gündür yangınlarla mücadele sürüyor. İzmir Yamanlar'da 3 uçak, 15 helikopter çalışıyor.Gün içerisinde 3 yeni yangın daha meydana geldi. 8 aktif yangınla mücadele sürüyor, 4'ünün enerjisi düştü. İzmir Menderes'teki yangının enerji nakil hattı kaynaklı olduğu tespit edildi. Azerbaycan'ın gönderdiği söndürme uçağı 23.00 itibarıyla Adnan Menderes Havalimanı'na inmiş olacak. Kapalı alanların dışında hiçbir şekilde ateş yakılmamalı. " dedi.

YANGINLARA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR

İletişim Başkanlığı, Ülke genelindeki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahaleye ilişkin görüntü paylaştı.

İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabı üzerinden "Ormanın kahramanları hava şartlarının da etkisiyle ülke genelinde birbiri ardına başlayan orman yangınlarını havadan ve karadan müdahalelerle söndürmeye çalışıyor." ifadesi kullanıldı.

Paylaşımda, İzmir, Manisa, Aydın, Bolu, Karabük ve Uşak'taki yangınlara müdahale anlarına ilişkin görüntüler yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN