Bakan Yerlikaya'dan Yunan Bakan Stylianides'e 'ihlal' telefonu

Bakan Yerlikaya'dan Yunan Bakan Stylianides'e 'ihlal' telefonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides'i arayarak Yunanistan'a ait botların Türkiye karasularını ihlalinden duyulan rahatsızlığı iletti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides ile akşam saatlerinde, Yunanistan'a ait botların Türkiye karasularını ihlaliyle ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Yerlikaya-Stylianides görüşmesine dair İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Yapılan görüşmede Bakan Sayın Yerlikaya, Yunan Sahil Güvenlik botlarının karasularımızı ihlal etmesinden duyulan rahatsızlığı ifade etti ve iyi komşuluk ilişkilerinin korunması için bu tür ihlallerin kabul edilemeyeceğini vurguladı. Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Sayın Christos Stylianides, iki ülke arasındaki komşuluk ilişkilerine önem verildiğini, olayın siyasi bir yönü bulunmadığını, yaşanan ihlallerin tekrarlanmayacağını belirterek konuya ilişkin hemen inceleme başlatıldığını ve gelişmelerden Türk makamlarının bilgilendirileceğini ifade etti."

NE OLMUŞTU?

20 Eylül 2024 tarihinde Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri, Muğla'nın Bodrum ilçesinde lastik bottaki kayıt dışı göçmenleri takip ettiği sırada sınır ihlali yapmıştı. Sahil Güvenlik Komutanlığı da konuya ilişkin açıklama yaparak "20 Eylül 2024 tarihinde, 112 Acil Çağrı Merkezi'nden 'Bodrum Akyarlar Meteor Koyu'nda bir lastik botun karaya çıktığı ve 1 kişinin ormanlık alana kaçtığı' ihbarının alınması üzerine olay yerine derhal 2 Sahil Güvenlik Botu (KB-35, KB-114) sevk edilmiş ve ihbar Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı'na iletilmiştir. Görevlendirilen Sahil Güvenlik unsurlarımız olay mahalline derhal intikal etmiş, Yunan Sahil Güvenlik unsurunun süratle kendi karasularına döndüğü tespit edilmiştir" demişti.

Daha sonra Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri Datça'da da görülmüştü. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Yunanistan ekiplerinin Datça'nın bir koyunda karaya kadar geldikleri ve bottan inerek zodiac botu denize çektikleri, sonrasındaysa koydan uzaklaştıkları görülmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN