Bakan Uraloğlu, Instagram'ın 21.30'da açıldığını duyurdu

Bakan Uraloğlu, Instagram'ın 21.30'da açıldığını duyurdu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, erişim engeli getirilen sosyal medya platformu Instagram'a ilişkin açıklama yaptı. "Katalog suçları ile ilgili gerekli ilerleme sağlanmıştır" diyen Uraloğlu, Instagram'ın 21.30'da açıldığını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, dijital güvenliği artırma ve yasal uyum konularında önemli adımlar atıldığını duyurdu. Bakan, terör propagandası yapan içeriklerin kaldırılacağını ve META yetkililerinin Türkiye'yi ziyaret edeceğini açıkladı.

Uraloğlu, sosyal medya platformlarıyla yapılan görüşmelerin ardından önemli gelişmeleri kamuoyuna açıkladı. Bakan Uraloğlu, dijital güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir mesafe kaydedildiğini belirtti. Ayrıca, terör propagandası yapan içeriklerin derhal kaldırılacağını ve kullanıcı haklarının tam olarak korunacağını vurguladı. Uraloğlu, kullanıcı hesaplarının sebepsiz yere kapatılmayacağını da sözlerine ekledi.

META yetkililerinin yakın zamanda Türkiye'yi ziyaret edeceğini duyuran Bakan, katalog suçlar kapsamında yer alan içeriklerle ilgili işlemlerin tamamlandığını açıkladı. Bu açıklamalar, Instagram ve diğer sosyal medya platformlarının Türkiye'deki erişim durumu hakkında netlik sağladı.

İNSTAGRAM 21,30'DA AÇILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Instagram'a getirilen erişim engeline ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından canlı video paylaşan Uraloğlu, "Ülkemizin çok hassas olduğu terörle mücadele konusunda PKK ve diğer örgütler lehine propaganda içeren içeriklerin kaldırılması için Meta tarafından hassasiyet gösterilecek. Böylece güvenlik ve kamu düzeni korunmuş olacaktır" dedi.

Katalog suçları ile ilgili gerekli ilerleme sağlanmıştır diyen Ulaştırma Bakanı, Meta yetkililerinin önümüzdeki günlerde Türkiye'ye daha geniş katılımlı üst düzey bir ziyareti olacağını da bildirdi.

Uraloğlu, daha sonra X sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, Instagram'a getirilen erişim engelinin saat 21.30'da kaldırılacağını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak; katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalardan dolayı sosyal medya platformu Instagram’a 2 Ağustos tarihinde taleplerimize karşılık vermediği için erişim engeli getirmiştik.

Baştan beri sosyal medya platformlarının Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına saygı duymalarını istedik.

Instagram yetkilileri ile yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde özellikle katalog suçlar çerçevesindeki taleplerimizin karşılanacağı, kullanıcılara getirilen sansür konusunda ortak bir çalışma yapma sözü vermeleri üzerine saat 21.30 itibari ile erişim engelini kaldıracağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN