Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 5 yaş grubundaki okullaşma oranının yüzde 95,44’e ulaştığını ve Türkiye’nin OECD raporuna göre bu alanda en büyük ilerlemeyi kaydeden ülke olduğunu açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okul öncesi eğitimde kaydedilen ilerlemeyi değerlendirerek, 2023-2024 eğitim öğretim yılında 5 yaş grubundaki okullaşma oranının (brüt) yüzde 95,44'e ulaştığını açıkladı. Tekin, bu başarıyla Türkiye’nin, OECD’nin "Bir Bakışta Eğitim Raporu"na göre okul öncesi eğitimde en büyük artışı sağlayan ülke konumuna geldiğini vurguladı.
Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, okul öncesi eğitimin çocukların yaşam boyu sürecek gelişimlerine temel oluşturduğunu belirterek, “Erken yaşta edinilen beceriler, çocukların ileriki yaşamlarında karşılaşacakları zorluklarla başa çıkma yeteneklerini artırıyor, onları daha mutlu ve üretken bireyler haline getiriyor. Bakanlık olarak, 2002 öncesinde ihmal edilen bu dönemi yeniden yapılandırıyor ve çalışmalarımızı bu bilinçle sürdürüyoruz” dedi.
OKULLAŞMA ORANINDA TARİHİ ARTIŞ
Tekin, okul öncesi eğitimde geçmişten günümüze yaşanan değişimi rakamlarla açıkladı:
"1992 yılında yüzde 5,1 olan, 1992-2002 yılları arasında ise ancak yüzde 11,5'e yükselen okul öncesi okullaşma oranı, yaptığımız çalışmalarla 2023-2024 eğitim öğretim yılında 5 yaşta yüzde 95,44’e ulaştı. Bu büyük artışla Türkiye, OECD verilerine göre, okul öncesi eğitimde tüm ülkeler arasında en yüksek ilerlemeyi sağlayan ülke oldu."
Bakan Tekin, her kademe ve alanda olduğu gibi okul öncesi eğitimde de yenilikçi ve kapsamlı çalışmalara devam edeceklerini ifade ederek, "Çocuklarımızı, bilimin ışığında ve milli-manevi değerlerimizle şekillendirdiğimiz projelerle daha iyi bir geleceğe hazırlıyoruz. Eğitimde elde ettiğimiz bu başarıları daha da ileri taşımakta kararlıyız" şeklinde konuştu.