Bakan Fidan, Katar ve Mısır yetkilileri ile görüştü: Mescid-i Aksa'ya yapılan baskın bölgedeki gerilimi artıracak

Bakan Fidan, Katar ve Mısır yetkilileri ile görüştü: Mescid-i Aksa'ya yapılan baskın bölgedeki gerilimi artıracak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati ile yaptığı telefon görüşmelerinde, Mescid-i Aksa'ya yönelik radikal İsrail saldırılarını, Gazze'deki son gelişmeleri ve bölgesel krizleri ele aldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar ve Mısır'la bölgesel güvenlik meselelerine dair koordinasyonu güçlendirmek amacıyla önemli telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

MESCİD-İ AKSA'YA YAPILAN BASKIN BÖLGEDE GERİLİMİ ARTIRACAK

Görüşmelerde, özellikle radikal İsrailliler tarafından Mescid-i Aksa'ya yapılan baskınların bölgedeki gerilimi artırdığı ve bu durumun uluslararası toplum tarafından nasıl ele alınması gerektiği vurgulandı.

Gazze'deki insani kriz ve çatışmanın seyrinin de masaya yatırıldığı toplantılarda, bölgesel işbirliği ve olası çözüm önerileri üzerinde duruldu.

Görüşmelerde, radikal İsrailliler tarafından Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırı, Gazze’deki son durum ve bölgedeki gelişmeler ele alındı.

NE OLMUŞTU?

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir, işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen fanatik Yahudilere eşlik ederek, "Yahudilerin Mescid-i Aksa'da ibadet etmesi ve Yahudi egemenliği" konusunda büyük gelişme kaydettiklerini söylemişti.

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, sabah saatlerinden itibaren büyük gruplar halinde, İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN