Babasıyla adaş olduğu için muhtarlığı düşürülmüştü: YSK kararını verdi

Babasıyla adaş olduğu için muhtarlığı düşürülmüştü: YSK kararını verdi

Kocaeli'de seçimi kazanan Hasan Erdöl'ün muhtarlığı, babasıyla aynı adı taşıdığını ve seçmeni yanılttığı gerekçesiyle düşürüldü. YSK, Erdöl'ün itirazını kabul ederek, İl Seçim Kurulu'nun seçimin iptali yönündeki kararını kaldırdı. Erdöl, kararın tebliğ edilmesinin ardından mazbatasını alacak.

31 Mart yerel seçimlerinde Kocaeli'nin İzmit ilçesine bağlı Arpalık İhsaniye Mahallesinde muhtar adayı olan 50 yaşındaki Hasan Erdöl seçmenden 113 oy alarak sandıktan zaferle ayrıldı. Mahalle sakinlerinden birinin Erdöl'ün babasıyla aynı adı taşıdığı ve seçmenin kafa karışıklığı yaşadığı gerekçesiyle İl Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz kabul edilerek seçimin yenilenmesine karar verildi.

9084805.jpg

Erdöl'ün ise babasının seçim kampanyalarında yer almadığı ve kendisini muhtar adayı olarak tanıtmadığını söyleyerek Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yaptığı itiraz sonuçlandı.

9084813.jpg

MAZBATA HASAN ERDÖL'ÜN

YSK, Erdöl'ün itirazını kabul ederek İl Seçim Kurulu'nun almış olduğu iptal kararını usule ve yasaya uygun olmadığı gerekçesiyle kaldırdı.

9084812.jpg

YSK'nin kararında, "Seçmen O.K. tarafından Kocaeli İl Seçim Kuruluna yapılan itiraz da muhtar adayı Hasan Erdöl’ün isminin babasıyla aynı olduğu, bu durumun seçmeni yanılttığı belirtilmiş olsa da köy yerinde herkesin birbirini tanıdığı, babasının kendi adına herhangi bir seçim çalışması yapmadığı, ayrıca adı geçenin muhtar adaylığını basın aracılığıyla da duyurduğu dosya içeriğinden anlaşılmaktadır." ifadeleri yer aldı.

Kararın tebliğ edilmesinin ardından muhtar seçilen Erdöl mazbatasını alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN