Babacan'dan iktidara 'kötü yönetim' eleştirisi: Mehmet Şimşek bir gecede gidebilir

Babacan'dan iktidara 'kötü yönetim' eleştirisi: Mehmet Şimşek bir gecede gidebilir

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, ekonomi yönetimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in her an görevden alınabileceğini söyleyen Babacan, Merkez Bankası Başkanı'nın da aynı şekilde görevden alınabileceğini ve bu nedenle kimsenin sorumluluk taşımadığını söyledi. Babacan, bu kararlar nedeniyle piyasalarda güvensizlik olduğunu ve Türkiye'nin kısa vadeli dış borçta rekor kırdığını belirtti.

Ekonomi yönetimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bir gece kararnamesiyle görevden alınabileceğini vurgulayan Babacan, Merkez Bankası Başkanı'nın da aynı şekilde görevden alınabileceğini bu nedenle de kimsenin sorumluluğu olmadığını söyledi.

Ansızın yapılan görevden almalar nedeniyle piyasalarda da güvensizlik olduğunu söyleyen Babacan, Türkiye'nin bu nedenle kısa vadeli dış borcunu rekor kırdığını da belirtti.

"YAPACAĞIM KOORDİNASYON TOPLANTILARIYLA EKONOMİ ÇOK HIZLI DÜZELİR"

Cumhurbaşkanı seçilse ekonomiye düzeltmek için yapacaklarını da sıralayan Babacan, şöyle konuştu:

“Bugün biz ekonominin değil Türkiye’nin başına gelsek, ekonomi kısmı inanın o kadar kolay. Yani ben bugün Cumhurbaşkanı olsam 10 tane kilit, sapasağlam, güvenilir, iş bilir insanı kilit noktalara yerleştiririm. Haftada 2-3 defa yapacağım koordinasyon toplantısıyla ekonomi çok hızlı düzelir. Çok kolay.

Geri kalan zamanda neyle ilgilenirim ben? Eğitimle ilgilenirim. Dış politikayla ilgilenirim. Çünkü eğitim gidiyor ekonomiyi vuruyor. Nitelikli iyi yetişmiş insan gücü ekonomiyi alır götürür. Türkiye’de yatırım derken illa para anlamında değil, zihni yatırım yapmak gerekiyor. Ama mevcut hukuksuzluk, anayasaya uymama, israf, yolsuzlukla mücadele etmeme ortamında siz ne yaparsanız yapın ülke ekonomisi gerçek anlamda düzelmez.”

'AK PARTİ'YE KATILMA İDDİASI ASILSIZ BİR DEDİKODU'

AK Parti'ye katılacağına ilişkin iddiaları da yanıtlayan Babacan, “Görüşme için çağırılsam külliyeye giderim. Diyalog esaslı bir partiyiz. Konuşuyor olmak ayrı bir şey iş birliği ayrı bir şey" dedi.

Elips TV’ye konuşan Babacan AK Parti'ye katılma iddiasının dedikodu olduğunu söyledi ve "Bizim oradan ayrılma sebebimiz var. Bir, hukuksuzluk, adaletsizlik ve bunu düzeltme çabasının olmaması. İki, yoksulluk ve israf" diye konuştu.

'OSMAN KAVALA’NIN TUTUKLU YARGILANMASINI GEREKTİRECEK BİR ŞEY YOK'

Babacan, Osman Kavala'nın tutuklu yargılanmasına ilişkin şunları söyledi:

"Tuğrul Türkeş’in açıklamaları aslında hukuk ve adaletin gereği. Bugün AYM ve AİHM kararları varsa, buna rağmen bunlar uygulanmıyorsa buna karşı çıkıp herkesin ‘yanlış’ demesi lazım. Dosyaların içi boş, tutuklu yargılanmayı gerektirecek hiçbir şey yok. İktidar öyle bir hale getiriyor ki, ‘Bunlar Türkiye düşmanı’ diyor. Bunun şeffaf, açık, bağımsız, tarafsız bir yargı süreciyle yürütülmesi lazım. Bunlar Türkiye düşmanıysa, buna mahkeme karar versin.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN