Babacan’dan Erdoğan’a çağrı: Bahçeli’nin sözlerine açıklık getirilmeli

Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunarak MHP lideri Bahçeli’nin açıklamalarına açıklık getirilmesi gerektiğini söyledi. Babacan, Türkiye’nin yeni bir yol ayrımında olduğunu belirterek, terörle mücadelenin sadece silah gücüyle değil, kapsamlı bir stratejiyle başarıya ulaşabileceğini vurguladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin son açıklamalarına açıklık getirmesini istedi. Babacan, Türkiye’nin önemli bir yol ayrımında olduğunu belirterek, mevcut siyasi gidişatın ülkeye zarar verdiğini savundu.

Babacan, partisinin kongresi sonrası yeni yönetimle yaptığı ilk toplantıda, ülkenin geleceği için önemli mesajlar verdi. Türkiye’nin eski siyasi yaralarla ilerleyip ilerlemeyeceği ya da yeni bir yol seçip seçmeyeceği konusunda karar verilmesi gerektiğini dile getiren Babacan, şu ifadeleri kullandı:

'TÜRKİYE YENİ BİR YOL AYRIMINDA'

“Türkiye yeni bir yol ayrımıyla karşı karşıya. Önümüzde iki seçenek var: Ya eski sorunlarla, eski siyasetin açmış olduğu yaralarla devam edeceğiz ya da Cumhuriyet’in 102. yılında kendimize yeni bir yol seçeceğiz. Eski meselelerle enerjimizi tüketmek yerine, akla ve sağduyuya güvenerek yeni bir Türkiye için çalışmalıyız. Geleceğe, özgüvenle bakmalı ve yarınlar için sağlam adımlar atmalıyız.”

Babacan, 1 Ekim’den bu yana yapılanların ve söylenenlerin bir samimiyet testinden geçmediğini savundu. İktidarın taktiksel bir oyun içinde olabileceğine işaret ederek, Bahçeli’nin açıklamalarının arkasında ciddi bir strateji olup olmadığını sorguladı. Bu kadar büyük U dönüşlerinin güven zedelediğini belirten Babacan, şunları kaydetti:

'ERDOĞAN, ORTAĞININ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRMELİ'

“İktidarın yaptığı, Meclis’te sadece 360 veya 400 sayısını yakalamaya yönelik bir taktik midir bilmiyoruz. Bahçeli’nin sözlerinin ardında devlet kurumlarının çalıştığı bir strateji var mı, bilmiyoruz. Ve güvenmiyoruz. Eğer çözüm için samimi bir çaba varsa, toplumun sinir uçlarına dokunarak bu yapılamaz. Madem çözüm yeri Meclis’tir, Cumhur İttifakı gelip Bahçeli’nin ne kastettiğini açıklamalıdır. Sayın Erdoğan, ortağının sözlerine açıklık getirmelidir.”

Babacan, terörle mücadelede kapsamlı bir yaklaşım gerektiğini de vurguladı. Silahlı mücadelenin önemli olduğunu ancak tek başına yeterli olmadığını ifade eden Babacan, terörle mücadelede siyasi çözümlerin de devreye alınması gerektiğini şu sözlerle dile getirdi:

'SİLAHLA MÜCADELE YETERLİ DEĞİL'

“Silahlı bir örgütle mücadele, mutlaka silahlı güçlerle yapılır. Ancak yalnızca silahla olmaz. Örgütün varlığını ortadan kaldırmak için kapsamlı bir strateji gerekir. Bunca yıl boyunca hep ilkelerimizle ve siyasi ahlakımızla hareket ettik. İnanmadığımız hiçbir şeyi söylemedik, bugün söylediğimizi yarın inkâr etmedik.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN