Babacan, Erdoğan'ın NATO zirvesine 4 uçakla gitmesini eleştirdi: Güç gösterisi yapmak itibarı artırmaz, kötü yönetimi gösterir

Babacan, Erdoğan'ın NATO zirvesine 4 uçakla gitmesini eleştirdi: Güç gösterisi yapmak itibarı artırmaz, kötü yönetimi gösterir

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul 1.Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO zirvesine 4 uçakla gitmesini eleştirdi. Babacan, "4 uçakla güç gösterisi yapmak, itibarı artırmaz; kötü yönetimi gösterir. İnsanlar geçim sıkıntısı çekerken, sen neyin gösterisini yapıyorsun?" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul 1. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO zirvesine 4 uçakla gitmesini sert bir dille eleştirdi. Babacan, "4 uçakla yapılan gösteri, itibar artırmaz; kötü yönetimin bir göstergesidir. İnsanlar geçim sıkıntısı içindeyken böyle gösterişlere başvurmanın anlamı yok" dedi.

Babacan ayrıca konuşmasında, ABD Başkan adayı Trump'a yapılan saldırıyı da değerlendiren Babacan, siyasetteki kutuplaşma ve öfkenin toplumu nasıl tehlikeye attığını vurguladı. 15 Temmuz darbe girişimini anarak, demokrasiye sahip çıkma ve sivil siyasetin önemine dikkat çekti. "Seçimle gelen ancak seçimle gider!" diyerek vurgu yapan Babacan, Türkiye'nin geçmişte yaşadığı darbe dönemlerinin mağdurlarını unutmayacaklarını ve tertemiz bir demokrasi için çalışacaklarını belirtti.

'SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİDER!'

Babacan konuşmasında şunları da ekledi: "Bizler, darbelerin kan, zulüm ve gözyaşı anlamına geldiğini çok iyi biliriz. Bu millet darbelerin acısını on yıllardır sokakta, okulda, cezaevlerinde, işkence odalarında gördü… Çok çekti. Bakın arkadaşlar, seçimle gelen ancak seçimle gider! Bunu herkesin zihnine kazıması lazım."

''SİVİL SİYASETE' GÖZÜMÜZ GİBİ BAKACAĞIZ'

Partisinin demokrasi ve hukukun üstünlüğüne olan bağlılığını vurgulayan Babacan, "Koşullar ne olursa olsun, biz, 'sivil siyasete' gözümüz gibi bakacağız. 27 Mayıs’ın, 12 Mart’ın, 12 Eylül’ün, 28 Şubat’ın, 27 Nisan’ın ve 15 Temmuz’un mağdurlarını asla unutmayacağız. Yarınlara tertemiz bir demokrasi bırakmak için olanca gücümüzle çalışacağız" dedi.

'DEMOKRASİ İÇİN CANLARINI VEREN ŞEHİTLERİMİZİ ANIYORUM'

Son olarak konuşmasını şehitlere ve gazilere olan saygıyla tamamlayan Babacan, "Bu kürsüden bir kez daha, demokrasi için canlarını veren şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN