Azıcık aşım ağrısız başım! Kalabalık yok, fiyatlar ucuz: Türkiye'nin yaşanacak en ucuz illeri belli oldu

Azıcık aşım ağrısız başım! Kalabalık yok, fiyatlar ucuz: Türkiye'nin yaşanacak en ucuz illeri belli oldu

'Azıcık aşım, ağrısız başım' diyenler! Ne kalabalık, ne de pahalı! Ucuz fiyat ve sakinliğiyle işte Türkiye'nin yaşanacak en ucuz illeri...

Yerli ve yabancı birçok insan, bütçelerini daha verimli kullanmak ve daha rahat bir yaşam sürmek için Türkiye’nin daha ekonomik şehirlerine yöneliyor. Bu şehirlerde yaşam maliyetleri, büyük metropollere kıyasla oldukça düşük. Peki, Türkiye’nin en uygun maliyetli şehirleri hangileri? Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan araştırmaya göre, yaşam maliyeti en düşük olan şehirler belirlendi.

EKONOMİK YAŞAMIN MERKEZİ: EN UYGUN MALİYETLİ ŞEHİRLER

resim-2024-07-29-213426781.png

TÜİK'in yaptığı değerlendirmeler sonucunda, gıda, ulaşım ve barınma gibi temel ihtiyaçların maliyetleri dikkate alınarak Türkiye’nin en ucuz şehirleri belirlendi. İşte, yaşam maliyetinin en düşük olduğu beş şehir:

1. Ağrı

Ağrı, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan ve yaşam maliyetinin düşük olduğu şehirlerden biridir. Tarih boyunca farklı isimlerle anılan bu şehir, Karakilise, Ararat, Karaköse gibi adlarla da bilinir. Ağrı Dağı’ndan esinlenilerek son olarak Ağrı ismini almıştır. Şehir, 1.632 metre rakımıyla dikkat çeker.

2. Kars

Kars, yüksek rakımı ve tarihi yapılarıyla bilinen bir başka ekonomik şehir. Türkiye'nin en yüksek rakıma sahip şehirlerinden biri olan Kars, merkez ilçeye bağlı 23 mahalle ve 72 köy ile geniş bir yerleşim alanına sahiptir.

3. Iğdır

Iğdır, Doğu Anadolu Bölgesi'nin Erzurum-Kars bölümünde yer alır ve uygun maliyetli yaşam koşulları ile öne çıkar. İl merkezi, 3 belde ve 49 köyden oluşur. 2020 ADNKS sayımına göre, merkez nüfusu 96.887’dir ve toplam nüfus 142.559’dur.

4. Ardahan

Türkiye'nin kuzeydoğusunda yer alan Ardahan, Gürcistan sınırına yakın konumuyla dikkat çeker. 1992 yılında il statüsü kazanan Ardahan, Karadeniz ikliminin etkisinde olan bir şehirdir. 2012 yılı itibarıyla 19.075 nüfusu ile Türkiye'nin en küçük il merkezidir.

5. Mardin

Mardin, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile tanınan ve yaşam maliyetinin düşük olduğu bir başka şehir. Uluslararası kuruluşlarca kültür mirası olarak kabul edilmiş ve koruma altına alınmış tarihi yapıları ile ünlüdür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN