Aynı aileden 4 kişinin ölümüne neden olan sürücüden 'pes' dedirten ifade: Köpeğe çarptığımı sandım

Batman'da aracıyla çarptığı aynı aileden 2'si çocuk 4 kişinin ölümüne 2 kişinin de yaralanmasına neden olan sürücünün emniyetteki ifadesi 'pes' dedirtti. Sürücü, "Köpeğe çarptığımı sandım. İlerdeki benzinlikte durdum ve köpeğe çarptığımı söyleyerek yardım istedim. Şahıslar olay yerine gittiklerinde onlardan insanlara çarptığımı öğrendim." dedi.

Batman-Beşiri kara yolunda organize sanayi bölgesi mevkiinde 28 Temmuz gecesi meydana gelen kazada, Mehmet Ali Aydın (19) yönetimindeki 34 KIK 618 plakalı hafif ticari araç, düğün salonundan çıkan ve yolun karşısına geçmeye çalışan aynı aileden 6 kişiye çarptı.

9763231.jpg

AYNI AİLEDEN 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kazanın şiddetiyle aile fertleri metrelerce savruldu. Olay yerine sağlık, UMKE, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrollerde Süleyman Oğuz (48), oğlu Sefa Oğuz (12), İlyas Oğuz (40) ve onun oğlu Demhir Oğuz'un (4) hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralanan Süleyman ve İlyas Oğuz kardeşlerin anne ve babası hastaneye kaldırıldı.

9763224.jpg

TESLİM OLDU

Kazadan sonra Mehmet Ali Aydın, aracını yakındaki bir akaryakıt istasyonuna park ederek başka bir araçla güvenlik güçlerine teslim oldu. Cenazeler otopsi için morga götürüldü ve ardından Petrol Mezarlığı'nda toprağa verildi. İlyas Oğuz'un Yavuz Selim Ortaokulu'nda Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak görev yaptığı öğrenildi.

9763229.jpg

Kaza sonrası Mehmet Ali Aydın, daha önce plakasız araç kullanma, çakarlı araç kullanma, hız limitini aşma ve zorunlu trafik sigortasız araç kullanma gibi çeşitli ihlallerden cezai işlem uygulandığı tespit edildi.

9763226.jpg

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, Oğuz ailesinin yolun ortasında sağ şeritten araçların geçmesini beklerken, sol şeritten hızla gelen hafif ticari aracın çarpması sonucu metrelerce savruldukları görülüyor.

9763230.jpg

‘KÖPEĞE ÇARPTIĞIMI SANDIM’

Hastaneye kaldırılan 2 yaralının tedavisi sürerken sürücü Mehmet Ali Aydın, ifadesinde olay anını anlattı.

Aydın, "Olay günü Kıra Dağı piknik alanına gittim. Alkol kullanmadım. Annem adına kayıtlı olan araçla Batman merkeze doğru ilerlerken, yolun sağından ilerlediğim sırada, yolun da karanlık olması sebebiyle önüme köpek çıktığını düşündüm ve köpeğe çarptığımı sandım. İlerdeki benzinlikte durdum ve köpeğe çarptığımı söyleyerek yardım istedim. Şahıslar olay yerine gittiklerinde onlardan insanlara çarptığımı öğrendim. Emniyete giderek teslim oldum" dedi.

İşlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen Aydın, tutuklanarak cezaevine gönderildi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN