Ayhan Bora Kaplan Davası'nda gizli tanık konuştu: 'Evin önünden şu saatte ayrılacağız, sen de kaç git' dediler

Ayhan Bora Kaplan Davası'nda gizli tanık konuştu: 'Evin önünden şu saatte ayrılacağız, sen de kaç git' dediler

Gazeteci İsmail Saymaz, Ayhan Bora Kaplan Davası’nda gizli tanık olan Serdar Serçelik ile yaptığı görüşmede “Evin önünden şu saatte ayrılacağız, sen de kaç git’ dediler” dediğini aktardı. Saymaz, emniyet yetkililerin iddiaları reddettiğini belirtti.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik iddialar nedeniyle İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Ankara İl Emniyet Müdürlüğünde görevli üç emniyet görevlisi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma başlatılmıştı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Ayhan Bora Kaplan Davası’yla ilgili yeni bir iddiayı köşe yazısına taşıdı. Saymaz, yurt dışına kaçan gizli tanık Serdar Serçelik’in ayağında elektronik kelepçe olmasına rağmen nasıl yurt dışına kaçtığını sordu. Serçelik’le konuşan Saymaz, polisin kaçmasına yardım ettiği iddia edildiğini söyledi. Emniyet ise söz konusu iddiaları reddetti.

Firari Sertçelik ve İçişleri ve Adalet Bakanlığı yetkilileriyle konuşan Saymaz’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

‘TEHDİTLE İFADEMİ ALDILAR

Sertçelik, geçen yıl Kıbrıs’tayken, kendisini arayan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Çelik’in “Çık, gel. Sorulara cevap ver, serbest kalacaksın” demesi üzerine 7 Ekim 2023’te Türkiye’ye geldiğini ileri sürüyor. Emniyet’te, “Cezaevinden çıkamazsın” diye tehdit edildiği için gizli tanık olmayı kabul ettiğini savunuyor. 19 sayfalık ifadenin Emniyet’te hazırlandığını, savcılıkta kendisine imzalatıldığını iddia ediyor. “Emniyet’te bilgisayarın başına geçip ne istiyorlarsa yazdılar” diyor.

Yetkililer ise bu iddiayı reddediyor. Sertçelik’in bir aracı üzerinden Emniyet’e ulaşarak, “Size bilgi vermek istiyorum” dediğini vurguluyorlar.

AYAĞINDA ELEKTRONİK KELEPÇE VARKEN ÇORBACIDA VURULDU

Sertçelik’in, ifadesinin alındığı gün ayağına elektronik kelepçe takılıyor. Buna rağmen en az 5-6 kez evden ayrılmış. Sertçelik, “Çıkıp işlerimi hallediyordum” diyor. Sordum:

“Fark edilmiyor muydu?”

Şöyle cevap veriyor:

“Bunlar idare ediyordu. Normalde tutuklamaları lazım. Ama tutuklandığım zaman bana imzalattıkları ifadeyi kabul etmeyeceğimi biliyorlardı.”

Sertçelik, 21 Kasım 2023 günü arkadaşı Ece Ronay ile sabah saat 5’te çorbacıya gitti. Mekanda çatışma çıktı. Sertçelik ve beş kişi yaralandı. Sertçelik, anlatıyor:

“Ronay, Ankara’ya gelmişti. Et restoranında yemek yedik. Gece mekana gittik. Oradan çorbacıya gittik.”

Sertçelik’e, gizli tanık olduğu için Ayhan Bora Kaplan’ın adamları tarafından vurulduğu iddiasını sordum. Reddetti ve şöyle dedi:

“Bunlar kapıda bir müşteriyle tartışıyor. İki taraf da alkollü. Ateş ediliyor. Ateş edenleri tanımıyorum.”

“Kaplan’ın çevresinden mi?” diye sordum.

“Hayır, kesinlikle” diyor.

Gel gör ki... Yetkililer ateş açanlardan B.I.’nın Kaplan’la 2019’da ortak çekilmiş fotoğrafının olduğunu belirtiyor. B.I.’nın Kaplan’ın çalışanlarıyla bağlantısının bulunduğunu vurgulayarak, saldırının örgüt içi hesaplaşma olduğunu savunuyorlar.

ÜÇ GÜNDE KAÇTI

Olay tutanağında “Etlik Şehir Hastanesi’nde yaralı Sertçelik’in el svabı alındı” deniyor. Ayağındaki kelepçeden söz edilmiyor. Sertçelik’e “Polisler çorbacıya gittiğinizi biliyor muydu?” diye sordum. Şunları söyledi:

“Organize Şubesi, beni 24 saat takip ediyordu. Büyük ihtimalle o gün de takip ediyorlardı. Olay medyada aşırı yankı bulunca tutuştular. ‘Ama Serdar cezaevine girerse kumpas bozulur’ diye düşündükleri için tutuklamak beni istemiyorlardı. Evime Ufuk komiser geldi. Dedi ki ‘Murat müdürle konuştuk. Normalde seni tutuklanmamız lazım.’ Dedim ki ‘Nasıl yapacağız?’ Dedi ki ‘Hastaneden rapor aldıracağız. Rapordan dolayı gözaltına almayacağız.’ Raporu kendileri ayarladı. Sivil polis arabası 24 saat evin önünde bekliyor. ‘Evin önünden şu saatte ayrılacağız, sen de kaç git’ dediler.”

Sordum:

“Git” derken, “Yurt dışına git” mi dediler? Sertçelik, şu yanıtı veriyor:

“Tabi ‘Yurt dışına çık’ diyorlar. Bunlar ‘Mahkeme başlayacağı zaman gelir, ifadeni verirsin, seni tutuklatmayacağız’ dediler.”

Sertçelik, 27 Kasım 2023 Pazartesi günü saat 13.30’da evin önünden polis aracı çekilince kendi aracına binerek, kaçtığını ileri sürüyor.

ELEKTRONİK KELEPÇE GEÇ DEVREYE GİRMİŞ

Emniyet yetkilisi, Elektronik Kelepçe İzleme Merkezi’nin 10 saat sonra haber verdiğine dikkat çekiyor. Sızmanın Adalet Bakanlığı’ndan yaşanmış olabileceğini ifade ediyor.

Sertçelik, Avrupa’ya gittikten sonra Instagram’dan polislerin kendisine ulaştığını kaydediyor. Yurtdışındayken... Emniyet’in, verdiği 19 sayfalık ifade ile operasyon yaptığını ve tutuklamalar gerçekleştirdiğini ileri sürüyor. “Balyoz ve Ergenekon gibi düşünün. Gizli tanık ifadesi üzerinden yönlendirip insanları tutukladılar. Bu sefer siyasi hamleye girdiler” diyor.

Süleyman Soylu, Bekir Bozdağ, Abdülhamit Gül, Fahrettin Koca, Mücahit Aslan ve Hasan Doğan hakkında bilgi istendiğini savunuyor. Sertçelik:

“Bu isimleri söyleyeceksin, beraber şablon oluşturacağız, imza atacaksın’ dediler. Soruşturmayı AK Parti’ye taşımak istediklerini gördüm. Hükümete operasyon çekmeye kalktılar.”

EMNİYET YETKİLİLERİ İDDİALARI REDDETTİ

Emniyet yetkilileri ise operasyon iddiasına kesinlikle karşı çıkıyor. Komiserin Sertçelik’i geri getirebilmek için bu şekilde konuştuğunu ve görüşmeleri kaydettiğini söylüyorlar. Sertçelik’in siyasileri dosyaya sokmak için ısrarlı bir çaba içerisinde olduğunu vurguluyorlar. Dosyada siyasilerin bulunmadığının altını çiziyorlar. Ancak kayıtlarda Komiser Şevket Demircan’ın “MHP ile AK Parti ayrılıyorlar. Mesajlar verilmeye başlandı. Varsa bir şey patlat geç” demesi ve ‘Temiz Elleri Operasyonu’dan bahsetmesi Emniyet’i zor durumda bıraktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN