Avrupa’ya açılmak isteyenlere bir kapı daha! O ülkeye vizesiz giriş imkanı: Üstelik 1 ayda oturum izni de veriyor

Avrupa’ya açılmak isteyenlere bir kapı daha! O ülkeye vizesiz giriş imkanı: Üstelik 1 ayda oturum izni de veriyor

Avrupa’ya açılmak isteyenlere bir kapı daha açıldı. O ülke Türklere 90 güne kadar vizesiz seyahat imkanı sunmasının yanı sıra 1 ayda oturum izni de veriyor…

Kuzey Makedonya, Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat fırsatı sunarak Avrupa'da yeni bir yaşam arayışında olanlar için önemli bir kapı aralıyor. Bu yeni düzenleme, hem gezginler hem de yatırımcılar için birçok avantaj sağlıyor. İşte Kuzey Makedonya hakkında bilmeniz gerekenler:

VİZESİZ SEYAHAT FIRSATI

Kuzey Makedonya, Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat imkanı sunarak Avrupa'nın kapılarını aralıyor. Bu düzenleme, tarih ve kültür meraklıları için yeni keşifler yapma fırsatı sunarken, iş amaçlı seyahatler için de önemli bir avantaj sağlıyor. Artık Türk vatandaşları, Kuzey Makedonya'ya 90 güne kadar vizesiz seyahat edebilecekler.

kuzey-makedonyaya-vizesiz-giris-imkani-1.jpg

1 AYDA OTURUM İZNİ İMKANI

Makedonyadayasam.com'un verilerine göre, Kuzey Makedonya'da şirket kuruluşu gerçekleştiren yatırımcılar, oturum izni almak için başvuruda bulunabiliyorlar. Şirket kurulumunun ardından yapılan oturum izni başvurusu genellikle 1 ay gibi kısa bir sürede sonuçlanıyor. Bu durum, iş dünyasında yeni fırsatlar arayanlar için cazip bir avantaj sunuyor.

AVRUPA BİRLİĞİ YOLUNDA İLERLİYOR

Kuzey Makedonya, Avrupa Birliği yolunda hızla ilerliyor. Bu süreçte, 1000'den fazla Türk şirketi Kuzey Makedonya'da yer alıyor. AB standartlarına uyum sağlama süreci, ülkenin uluslararası iş ortamını daha da cazip hale getiriyor.

Kuzey Makedonya, resmi adıyla Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Balkanlar'da denize kıyısı olmayan bir ülkedir. 1991 yılında Yugoslavya'dan ayrılarak bağımsızlığını ilan etmiştir. Kuzeyde Sırbistan ve Kosova, batıda Arnavutluk, güneyde Yunanistan, doğuda ise Bulgaristan ile komşudur. Ülke, Makedonya'nın kuzey üçte birini kaplamaktadır.

kuzey-makedonyaya-vizesiz-giris-imkani-2.jpg

TÜRKİYE’DEN KUZEY MAKEDONYA’YA ZİYARET

Kuzey Makedonya'ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları için Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır. Ancak, öğrenim ve çalışma amacıyla ülkeye gelecek kişiler vizeye tabi olmaktadır.

KUZEY MAKEDONYA’DAKİ TÜRK NÜFUSU

Üsküp'teki yetkililerin verdiği bilgilere göre, 2021 nüfus sayımında Kuzey Makedonya'da toplam 1 milyon 836 bin 713 kişi yaşamakta. Bu nüfusun 70 bin 961'i Türk vatandaşlarından oluşmakta, yani toplam nüfusun yüzde 3,86'sını Türkler oluşturuyor. Ayrıca, ülkede Makedon, Arnavut, Roman, Sırp, Boşnak, Ulah ve Bulgar toplulukları da bulunmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN