Avrupa Türklere fırsat kapısını açtı! Türk vatandaşlarına özel pasaport uygulaması geliyor

Avrupa Türklere fırsat kapısını açtı! Türk vatandaşlarına özel pasaport uygulaması geliyor

Türklere bir bir kapısını kapatan ülkelere inat Avrupa ülkesinden Türklere özel pasaport uygulaması geldi. Türklerin yoğun olarak yaşadığı o ülkede özel pasaport uygulamasını geçiliyor. İşte tüm detaylar…

Yurt dışına çıkmakta zorlanan Türk vatandaşlar son zamanlarda duruma isyan ederken yeni açıklamalarda peş peşe gelmeye başladı. Türklere pasaport vermeyen ülkelerin aksine Türklerin yoğun olarak yaşadığı o ülkede özel pasaport uygulaması başlıyor. İşte tüm detaylar…

TÜRKLERE ÖZEL UYGULAMA BAŞLATILIYOR

Türklerin başına bela olan Schengen vize krizinde dönüm noktası yaşanıyor. Avrupa ülkesinden sevindiren haber geldi. Almanya'nın Hamburg eyalet bölgesinde Türk vatandaşlarına yönelik Türkçe kimlik ve pasaport uygulaması başladı. Geçtiğimiz aylarda Makedonya tarafından başlatılan benzer bir uygulama bulunurken Makedonya resmi olarak azınlık olarak kabul edilen Türklere özel pasaport uygulaması başlattı.

Almanya'da Türklere özel pasaport uygulaması başladı

Uygulamanın benzeri Bu kez de Almanya'nın Hamburg eyaletinde başlıyor. Artık kimlik, oturum kartları ve pasaportlarda Türkçe karakterlerin kullanılabileceği belirtilirken bu uygulamanın diğer kısımlara da yayılması bekleniyor.

ALMANYA'DA KAÇ TÜRK BULUNUYOR?

30 Ekim 1961 tarihinde Türkiye ve Almanya arasında İşgücü Antlaşması imzalanırken Almanya'nın istihdam ihtiyacını karşılamak üzere misafir olarak giden Türk işçiler ilerleyen yıllarda vatandaşlık almaya hak kazandı.

Türk Pasaportu Almanya'da 105, Türkiye'de ise 229 Euro - Avrupa Postası - Avrupa'dan Son Dakika Haberleri

Yıllar geçerken Türkiye'den Almanya'ya göç sayısı da artış kazandı. Türklerin Almanya'da azınlık olarak kabul edilmesi gündemde yer alırken ik Almanya Federal İstatistik Dairesi’nin açıklaması doğrultusunda resmi verilere dayanarak 2020 yılı itibariyle Almanya'da 3 milyar ile 3.5 milyon civarında Türk vatandaşı olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN