ATM'ye giden kuyruğa girecek! Bankalar yeni kararını açıkladı: Bu tutarın altında işlem yapamayacaksınız

ATM'ye giden kuyruğa girecek! Bankalar yeni kararını açıkladı: Bu tutarın altında işlem yapamayacaksınız

Para çekme ya da yatırma işlemleri için bankaya giden binlerce vatandaş bunu duyunca şaşkına dönecek. Bankalar tarafından alınan yeni kararla beraber bazı işlemlerde tutar kısıtlaması getirilecek. İşte konuya ilişkin detaylar…

Bankalar tarafından alınan yeni bir kararla vatandaşlar artık belirli bir tutarın altındaki para çekme, yatırma, fatura ödeme ve EFT işlemlerini yapamayacak. Bunun yerine şube dışı kanallara yönlendirilecek. Dolayısıyla ATM’lere gitmek durumunda kalan vatandaşlar uzun kuyruklarla karşı karşıya kalabilir.

yeni-proje-12.jpg

ATM’LERDE YOĞUNLUK YAŞANABİLİR

Günboyu'nda yer alan habere göre, bankacılık sektöründe önemli bir değişiklik yaşanıyor: Bankalar, belirli bir tutarın altındaki gişe işlemlerini durdurma kararı aldı. Bu kararla birlikte, müşterilerin 81 ildeki ATM'lerde yoğunluk yaşaması bekleniyor.

Bazı bankalar uzunca süredir az miktardaki nakit işlemleri ATM’lere Yönlendiriyordu. Kimi bankalar ise 10 bin liranın altındaki işlemleri tamamen yasaklamıştı. İddialara göre söz konusu bu sınırın 20 bin liraya çıkması bekleniyor.

yeni-proje-13.jpg

DİJİTALLEŞME AMACIYLA YENİ ADIM ATILIYOR

Uzmanlar, bankaların bu kararıyla dijitalleşme sürecini hızlandırmayı ve şube iş yükünü azaltmayı amaçladığını belirtiyor. Ancak, teknolojiyi kullanmada zorluk çeken veya dijital işlemleri güvenli bulmayan müşteriler için bu durumun sorun oluşturabileceği ifade ediliyor.

Özellikle yaşlı müşteriler, ATM'lerdeki yoğunluğun ve sık arızaların kendileri için zorlayıcı olduğunu dile getiriyor. Bankaların bu adımıyla şubelerdeki uzun kuyrukların azaltılması amaçlanıyor, ancak bu durumun pratikte nasıl sonuçlanacağı merak konusu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN