Aşırı su tüketimi muhtarı bile çileden çıkardı! Cami anonsundan yaptırdığı anons güldürdü

Aşırı su tüketimi muhtarı bile çileden çıkardı! Cami anonsundan yaptırdığı anons güldürdü

Bölgedeki vatandaşların aşırı su tüketimi, muhtarı bile çileden çıkardı! Cami anonsundan yaptırdığı anons ise hem güldürdü, hem düşündürdü...

Çorum'un Alaca ilçesine bağlı Gazipaşa köyünde, Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte artan nüfus nedeniyle musluk suları yetersiz kaldı. Köy muhtarı Muttalip Gül, yaşanan su sıkıntısını çözmek için caminin ezan sistemini kullanarak yaptığı anonsla dikkat çekti.

MUHTARIN TEPKİSİ HEM GÜLDÜRDÜ HEM DÜŞÜNDÜRDÜ

Muhtar Gül, cami hoparlöründen yaptığı anonsla 24 saat boyunca çalışan su motorlarının yetersiz kaldığını ve köy halkının su tüketiminde daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. "Yazık günah. Namaz kılıyorsunuz, oruç tutuyorsunuz. Yakışmıyor böyle şeyler. Kapılarınızın önünde su patlağı oluyor söylemiyorsunuz. İstanbul’dan Ankara’dan geliyorsunuz, burada durup suyu kullanıyorsunuz." diyerek köylülerin su kullanma alışkanlıklarına dikkat çekti.

"İNSANI İSYAN ETTİRİYORSUNUZ"

Muhtar Gül, sözlerine şöyle devam etti: "Salatalığınızı yiyorsunuz, domatesini yiyorsunuz, ondan sonra kaçıyorsunuz. Yakışık kalmıyor, komşular. 24 saat motor çalışıyor. Bu köye su inmiyor. Yazık günah, insanı isyan ettiriyorsunuz. Ondan sonra, diyorsunuz ki 'Muhtar köye bakmıyor, muhtar suları akıtmıyor.' Vallahi yazık, yakışmıyor bu köye" Bu sözler, köylüler arasında hem tepki hem de gülümsemelere neden oldu.

Köy muhtarının cami hoparlöründen yaptığı bu duyuru, köy sakinleri tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

MUHTAR GÜL'DEN ÇAĞRI

Yaşanan su sıkıntısı hakkında konuşan Muhtar Muttalip Gül, yaz mevsiminde köyde nüfusun artmasıyla birlikte su sorunlarının da arttığını belirtti. Su kullanımında daha bilinçli olunması gerektiğini vurgulayan Gül, "Yapılan anonstan sonra köylülerimiz de çağrımızı dikkate aldı. Suda toparlanma oldu. Bu tür anonsları diğer köy muhtarlarının da yapmasının faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN