Asgari ücrete önümüzdeki 6 ay içinde çifte zam gelebilir! Alım gücü öyle düştü ki ek zam mecburi oldu

Asgari ücrete önümüzdeki 6 ay içinde çifte zam gelebilir! Alım gücü öyle düştü ki ek zam mecburi oldu

SGK uzmanı İsa Karakaş, temmuz ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından asgari ücrete ek zammın kaçınılmaz olduğunu söyledi. İşte detaylar...

2024 yılı itibariyle asgari ücrete yüzde 49 zam yapılmasına rağmen, geçtiğimiz 7 ay boyunca asgari ücretin alım günü neredeyse 14 bin TL'ye geriledi.

Son günlerde konu hakkında Ankara kulislerinde hareketli saatler yaşanırken, sosyal güvenlik (SGK) uzmanı İsa Karakaş, asgari ücret için tarih ve rakam verdi.

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM YAPILACAK MI?

İsa Karakaş, hükümetten asgari ücret hakkında resmi bir açıklama gelmese de, hükümetin asgari ücrete ek zam konusunda daha fazla erteleme yapamayacağını yorumunda bulundu.

Mynet'te yer alan habere göre, İsa Karakaş, 2024 Eylül ayına kadar asgari ücrete ek zam yapılacağını ve bu zammın 3 bin 500 TL'yi bulabileceğini yönünde açıklamada bulundu.

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR EK ZAM YAPILACAK?

İsa Karakaş'ın tahminine göre, 2024 Eylül ayına kadar asgari ücrete ek zam yapılacağını ve asgari ücretin 20 bin TL'nin üzerine çıkarılacağını öngörüyor.

İsa Karakaş, hükümetin asgari ücret konusunda resmi bir açıklama yapılmamasını, çalışan kesimde beklentiyi artırmamak olarak yorumladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN