Arkadaşı hediye etti ilgisi arttı! Esnafın hobisine yoğun talep: 3 bini aşkın hepsi ayrı ayrı altın değerinde

Arkadaşı hediye etti ilgisi arttı! Esnafın hobisine yoğun talep: 3 bini aşkın hepsi ayrı ayrı altın değerinde

Antalya’da esnaflık yapan Ekrem Şen, arkadaşının hediyesiyle 10 yıl içerisinde herkesi hayran bırakan bir koleksiyona imza attı. Hobi olarak kendi koleksiyonunu yaratan Şen’in, 3 bini aşkın göz bebeklerinin hepsi ayrı ayrı altın değerinde…

Antalya'da araç ses sistemleri satan Ekrem Şen, 10 yıl önce bir arkadaşının hediye ettiği tespih ile başlayan tutkusunu, şimdiye kadar biriktirdiği 3 bin 600’ü aşkın tespih ile sürdürüyor. Şen, koleksiyonunu özel çantalar içinde saklıyor ve tespihlerin ticaretini yapmadan, titizlikle seçip koruyor.

HEPSİ EL YAPIMI HEPSİ ÇOK KIYMETLİ

Ekrem Şen’in koleksiyonunda, Osmanlı, oltu, ateş, sıkma, damla kehribar, zultanit, katalin, mercan, firuze, altın ve gümüş işlemeli el yapımı tespihler gibi çeşitli değerli parçalar bulunuyor. Şen, bu tespihlerin her birinin cinsine, yaşına ve kalitesine göre değer kazandığını, ancak manevi değerlerinin maddi değerlerinden daha önemli olduğunu belirtiyor.

antalyada-hobi-amacli-tesbih-biriktiren-ekrem-sen-1.jpg

MADDİYATINDAN ÇOK MANEVİYATINA ODAKLANIYOR

Şen, el yapımı ve özellikle Osmanlı dönemine ait tespihlere karşı büyük bir ilgi duyduğunu ifade ediyor. Tespihlerin maddi yönünden çok manevi değerine odaklandığını vurgulayan Şen, tespih koleksiyonunun değerinin her parçasının bir hatıra ve anı taşıdığını söylüyor. 100 bin liralık bir tespih ile 1 liralık bir tespih arasında maddi anlamda fark görmediğini belirtiyor.

Şen, tespih pazarlarını ve müzayedeleri düzenli olarak takip ediyor ve koleksiyonuna yeni parçalar eklemek için Türkiye'nin dört bir yanına seyahat ediyor. Tespihlerin değerinin koleksiyon değeri ve ustaların emekleriyle belirlendiğini vurgulayan Şen, elindeki tespihleri satma fikrinin içini boşaltacağını, bu yüzden satışa çıkarmadığını belirtiyor.

Osmanlı dönemi kehribar tespihlerin nadir ve ilginç olduğunu, bu tespihlerin hem pahalı hem de çok az bulunduğunu ifade eden Şen, tespihler hakkında zamanla derinlemesine bilgi sahibi olduğunu söylüyor. Daha önce tespihlerin nasıl kullanıldığını bilmediğini, zamanla tespih çekmenin gerektiğini öğrendiğini ekliyor. Tespihlerin sadece çekilmesi gerektiğini ve sallamanın uygun olmadığının da altını çiziyor.

antalyada-hobi-amacli-tesbih-biriktiren-ekrem-sen-2.jpg

ÇOCUKLARINA MİRAS BIRAKACAK

Şen, koleksiyonunu sergilemek amacıyla iş yerinde özel bir alan oluşturduğunu ve koleksiyonunu çocuklarına miras bırakmayı planladığını ifade ediyor. Ekrem Şen'in koleksiyonu, sadece bir hobi değil, aynı zamanda bir aile mirası ve tarihsel bir değer taşıyor.

Antalya'da hobi olarak başladığı tespih biriktirme serüveni, Ekrem Şen'in tutkusuyla yıllar içinde genişleyerek önemli bir koleksiyona dönüştü. Şen'in tespih koleksiyonu, hem maddi hem de manevi değerleriyle dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN