Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi 2021-2022 güz yarıyılı vizelerinin sonuçlanmasının ardından öğrenciler, final tarihlerini araştırmaya koyuldu. Anadolu Üniversitesi Açık öğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri final sınav tarihleri belli oldu. Öğrencilerin, AÖF dönem sonu sınavları ne zaman olacak 2021-2022 aramaları yanıt buldu. İşte AÖF final tarihleri...
AÖF, İktisat ve İşletme Fakülteleri vize sınavları sonuçları geçtiğimiz hafta açıklandı. Sonuçların ardından final sınavlarının gerçekleşeceği tarihler de açıklandı. AÖF dönem sonu final sınavları takvimi ilan edildi. 2021 Yılı AÖF güz dönemi ara sınavları yüz yüze yapılmıştı. 2021-2022 AÖF güz dönemi final sınavlarının da yüz yüze yapılması bekleniyor. AÖF öğrenciler güz dönemi ara sınavlarına AÖF sınav merkezinde girebilecek.
AÖF FİNAL SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?
İlan edilen takvime göre, sınavlar 08-09 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşecek.
HARF NOTLARI NE ANLAMA GELİYOR?
AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer sayılan harf notları.
Bu notları aldığınız dersleri yeniden alamazsınız.
CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notları ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez. Öğrencinin genel not ortalaması 2,00’ın altında ise; öğrenci, Genel Not Ortalamasını 2,00’ın altına düştüğü dönemden itibaren bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir.
FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.
Örneğin, Akademik durumu 'Uyarı' olan bir öğrencinin, daha önceki dönemden iki DD, bir DC olmak üzere üç koşullu geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğu varsayıldığında; Öğrenci koşullu geçer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği zaman alabileceği gibi, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği zaman alabilir. Burada önemli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını 2.00 ve üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır. Öğrenci genel not ortalamasını 2.00 ve üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olur.
BÜTÜNLEME SINAVLARI NEDEN YAPILMIYOR?
Sınavlarda başarının değerlendirilmesinde Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları kullanılır. Bu sistemde güz ve bahar dönemleri birbiri ile ilişkilidir. Örneğin Güz Döneminde Akademik Durumu Uyarı olan bir öğrencinin, koşullu geçer not aldığı (CD, DC, DD) derslerini, Bahar Döneminde genel not ortalamasını yükselterek (En az 2,00) kurtarma şansı vardır. Bütünleme sınavı uygulandığında dönemler arası bağlantı kopacağından ve sistemdeki akademik durum uygulanamayacağından öğrenci başarısı olumsuz etkilenir. Ders geçme ve değerlendirme sistemimiz incelendiğinde bu durum açıkça görülür. Tüm bu açıklamalar sonucunda bütünleme sınavı uygulanması durumunda öğrencilerin dezavantajlı duruma geleceği değerlendirilir.
Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 08.01.2014/1.1 numaralı açık öğretim programlarında bütünleme sınavı yapılıp yapılmayacağının Anadolu Üniversitesi Senatosunca kararlaştırılmasına oy çokluğu ile karar verildi." yazısına istinaden Üniversitemiz Senatosunun 11.07.2012 tarih ve 8/2 sayılı Açık öğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencileri için Açık öğretim Dönemlik-Kredili sistemde Bütünleme Sınavının mümkün olamayacağı" kararının aynen uygulanmasına 14.08.2014 tarih ve 6 sayılı Anadolu Üniversitesi Senatosunca karar verilmiştir. Bu nedenle 2012-2013 öğretim yılından itibaren açık öğretim sistemi ile öğretim yapılan Açık öğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde bütünleme sınavı uygulanmaz.