Ankaralılar yeni zammınız hayırlı olsun! 1 Ağustos’ta bu fiyatı ödeyeceksiniz

Ankaralılar yeni zammınız hayırlı olsun! 1 Ağustos’ta bu fiyatı ödeyeceksiniz

Ankara’da toplu ulaşım ücretlerine 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olmak üzere zam yapıldı. İşte zamlı tarife ücret listesi

UKOME tarafından oy çokluğuyla kabul edilen teklif doğrultusunda, toplu taşıma araçlarındaki ücret tarifesi yeniden düzenlendi. Tam biniş ücreti 21 liraya, öğrenci biniş ücreti 10,5 liraya ve öğretmen yolcuların bilet ücretleri ise 15,50 liraya yükseldi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın öncülüğünde yapılan zam kararı, UKOME Genel Kurulu tarafından kabul edildi. Yeni fiyat tarifesiyle birlikte, toplu taşıma hizmetlerinden yararlanan yolcuların bilet ücretleri artış gösterdi. Tam biniş ücreti 15 liradan 21 liraya, öğrenci biniş ücreti 7,5 liradan 10,5 liraya ve öğretmenlerin bilet ücretleri ise 11 liradan 15,50 liraya yükseldi.

img-9610.jpeg

Aktarma ücretleri de tam biletlilerde 7 liradan 10 liraya, öğrencilerde 4,5 liradan 6,5 liraya, öğretmenlerde ise 5 liradan 7,50 liraya çıktı. Minibüslerde kısa mesafe yolcu ücreti 25 lira, uzun mesafe yolcu ücreti ise 30 lira olarak belirlendi.

Ankara’da toplu ulaşım hizmetlerindeki maliyet artışları ve diğer faktörler göz önünde bulundurularak yapılan zam kararı, 1 Ağustos’tan itibaren uygulanmaya başlanacak. ABB yetkilileri, yapılan zamın zorunlu olduğunu ve toplu taşıma hizmetlerinin sürdürülebilirliği için bilet ücretlerinde artış yapılmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN