Ankara-Bolu sınırındaki yangından etkilenen köylüler konuştu: 'Evimizi yapsınlar, eşyadan öte hatıralarımız vardı'

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde dün başlayan ve Bolu'nun Gerede ilçesine sıçrayan orman yangını, Demirler köyü yakınlarındaki 13 yayla evi ile bir camiyi kül etti. Bölgede yaşayan köylüler de "Evimizi yapsınlar, eşyadan öte hatıralarımız vardı" şeklinde konuştu. Yangının ardından bölgede hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Kızılcahamam ve Gerede'de etkili olan orman yangını bu sabah itibariyle kontrol altına alındı. Yangın sırasında Gerede’nin Demirler ve Kavacık köylerinde yaşayanlar tedbir amacıyla tahliye edildi.

Yangının en büyük etkisi Demirler köyüne bağlı yaylada hissedildi. Yangında, ahşap yapılar olan 13 yayla evi ve bir cami tamamen yok oldu.

yeni-proje-002.jpg

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bölgede yapılan hasar tespit çalışmaları devam ederken, yangın nedeniyle büyük üzüntü yaşayan köylüler, yetkililerden destek bekliyor.

Kadriye Demir, evinin ve eşyalarının yanı sıra hatıralarının da yandığını ifade ederek, "Evimizi yapabilirlerse yapıversinler. Eşyadan öte hatıralarımız vardı. Burada geçirdiğimiz zamanlar, anılarımız yandı" dedi.

yeni-proje-1-002.jpg

Oğlu Mustafa Demir ise, “Burada 13 ev ve bir cami yandı. Devletimizin ve Bolu Belediyemizin tüm imkanlarını seferber ettiğini görüyoruz. Yayla evlerinin yeniden yapılma şansı olursa çok seviniriz. Yardımlarını esirgemeyen tüm yetkililere teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Mustafa Demir, yayladaki evlerin ahşap olduğunu ve çeşitli amaçlarla kullanılan eşyaların bulunduğunu belirtti. "Kimisi hafta sonu piknik için gelirken, kimisi 3 ay kalıyordu. Yangında bu eşyaların da yok olduğunu üzülerek öğrendik" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN