Acılı baba Özer Aci KARAR'a konuştu: 'Allah-u Ekber' demekle adaletten kaçamaz

Acılı baba Özer Aci KARAR'a konuştu: 'Allah-u Ekber' demekle adaletten kaçamaz

Eylem Tok ve oğlu ABD'de yakalanmıştı. İlk kez hakim karşısına çıkan Eylem Tok duruşma salonundan ayrılırken, 'Katil annesi olmak nasıl bir duygu?' sorusuna 'Allah-u Ekber' diyerek bağırdı. Bu sözlerin ardından KARAR'a konuşan Oğuz Murat Aci'nin acılı babası Özer Aci, "Allah-u Ekber demekle adaletten kaçamaz. 8 tane ayrı telefon değiştirip, saçını kısa kestirince, sarıya boyatınca gizleniyorum sandılar. Bizim yüreğimiz yanıyor, onlar dalga geçiyor" dedi.

MERVE ŞİŞMAN

İstanbul Kemerburgaz'da Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olduğu kaza sonrası yurt dışına kaçan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur ABD'de hakim karşısına çıkmıştı. Hakim duruşmayı ertelerken, Eylem Tok duruşma salonundan ayrıldığı sırada, duruşmayı izleyen Türk vatandaşlarının seslenerek sorduğu soru üzerine yüksek sesle tekbir getirdi. KARAR'a konuşan Oğuz Murat Aci'nin acılı babası Özer Aci, "'Allah-u Ekber' diyerek adaletten kaçamaz. Bizim yüreğimiz yanıyor, onlar dalga geçiyor" dedi.

'BU KADININ DAVRANIŞLARI İNSANLIK DIŞI'

Aci ailesinin dostu olan Mehmet Çiçek, ilk kez hakim karşısına çıkan Eylem Tok'a, “Bir katil annesi olmak nasıl bir duygu?” diyerek seslendi. Eylem Tok ise bu soruya “Allah-u ekber” diyerek yanıt vermişti.

Sık sık Oğuz Murat Aci'nin mezarına giderek göz yaşı döken acılı baba Özer Aci, Eylem Tok'un tekbir getirmesine tepki göstererek KARAR'a konuştu.

"Bu kadının davranışları insanlık dışı. Doğru düzgün bir cevap beklememek gerekiyor. Eylem Tok'un ne düşündüğünü ve ne yapmak istediğini anlayamıyoruz. Aynı dilden konuşamıyoruz. Bu insanlarda merhamet yok, insanlık yok, vicdan yok..." diyen Özer Aci sözlerine şöyle devam etti:

'DEVE KUŞU BAŞINI KUMA SOKUNCA GİZLENDİĞİNİ SANIRMIŞ'

"'Allah-u ekber' demekle adaletten kaçamaz. Kaçacağını düşünüyorsa yanılıyor. Parasıyla, gücüyle adaletten kurtulduğunu sandı. Deve kuşu başını kuma sokunca gizlendiğini sanırmış. 8 tane ayrı telefon değiştirip, saçını kısa kestirince ve sarıya boyatınca gizleniyorum sandı. Kırmızı bülten çıktığını gözden kaçırdı ya da umursamadı. Canımız acıyor, kalbimiz dayanmıyor."

yeni-proje-2-002.jpg

DURUŞMALARI HANGİ TARİHE ERTELENDİ?

Boston'da TSİ 18.00'de görülen duruşmada yargıç, Eylem Tok'un tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki duruşmanın 27 Haziran'da yapılmasına karar verdi.

Eylem Tok'un duruşması 40 dakika sürerken oğlu Timur Cihantimur'un duruşması ise TSİ 20.30'da yapıldı. Hakim, Cihantimur için de tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki duruşmasının 20 Haziran’da yapılmasına karar verdi.

yeni-proje-1-001.jpg

ÖZEL OKUL GEZDİLER, KÜBA'YA GİTMEYE ÇALIŞTILAR

Reuters'ın geçtiği bilgilere göre; tutuklandıklarında Tok ve oğlu, Boston'da yıllık ücreti 46 bin dolar olan özel bir okulu ziyaret etmeye hazırlanıyordu. Tutuklandıklarında Tok'un üzerinde bulunan 5 bin dolarlık nakit para da polis tutanaklarına geçti. Mahkeme belgelerinde; Türk yetkililerin, Tok ve oğlunun ABD sonrası Küba'ya gitmek için sahte pasaport almaya çalıştığını düşündüğü bilgisi de yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN